SRBIJA SE ZABELELA: U gradovima lije kiša, na planinama sneg, ovim deonicama nećete moći! (FOTO) (VIDEO)

Najavljeno je mnogo padavina širom Srbije, a u višim predelima sneg, pa svi moraju da budu u pripravnosti

  • 1

Obilne padavine bile su najavljene za ponedeljak i utorak širom Srbije, a još prošle nedelje je rečeno da će na planinama padati sneg. Ovog puta meteorozi nisu pogrešili: vrhovi Srbije su beli! Zbog padavina su čak, pojedine deonice zatvorene pa treba obratiti pažnju koji putni pravci su prohodni. Krov Srbije, Kopaonik, beleo se još juče tokom dana, a u ranim jutarnjim satima počeo je na teritoriji opštine Nova Varoš (Zlatar).

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA: Evo kakva nas zaista ZIMA čeka. AccuWeather otkrio gde će biti JEZIVO HLADNO (FOTO)

Najmagičnije jutro ove godine na Kopaoniku: Sneg napadao kao da je januar, priroda blista u punoj snazi (FOTO) (VIDEO)

NOVA VAROŠ

Već oko podneva, u Novoj Varoši se formirao snežni pokrivač u visini od pet centimetara. Na okolnim planinama pada kao da je decembar! Kako piše Glas zapadne Srbije, predsednik te opštine Radosav Vasiljevi je istakao da za sada nema zastoja u saobraćaju i da je opština spremno dočekala predstojeće padavine.

 
#winter #ice #pine #ontheroad #zlatar #serbia #winterlove #snowday#mojazapadnasrbijaA post shared by Dragana (@draganapaskulj) on

IVANJICA

Saobraćaj je obustavljen na državnom putu II A reda broj 198, na deonici od Prekog brda do Odvraćenice, a očekuje se da će saobraćaj na tom putu biti normalizovan sutra.

Snežni nanosi uslovili su otežan saobraćaj na državnom putu I B reda broj 21, na deonici Divljaka-Ivanjica-Gajićevina, kao i na državnom putu I B reda broj 30, na deonici Buk-Slatina.

Saobraćaj je zbog snega otežan i na državnom putu II A reda broj 194, na kružnom toku deonice Prilike-Jasenovo, kao i na državnom putu II B reda broj 409, na deonici Kumanica-Gleđica. Javno preduzeće "Putevi Srbije" navelo je i da su ekipe na terenu i da čiste sneg.

SJENICA

Snežne padavine formirale su tokom noći i na teritoriji opštine Sjenica. Snežni pokrivač debljine je do četiri centimetra. Meteorolog Esad Mujagić rekao je novopazarskom radiju Sto plus da se temperatura tokom noći nije spuštala ispod nultog podeljka, da je tako i danas, pa je realno očekivati obimnije padavine.

 
#ptice #sneg #birds #snowA post shared by Mej Dzigal (@mejjjj) on

Iako se na tlu zadržava u raskvašenom stanju, sneg za sada ne stvara probleme u odvijanju saobraćaja i svi lokalni putevi su prohodni.

KOPAONIK

Na području Sjenice, Tutina i Kopaonika, zbog snega kao i moguće poledice obavezna je zimska oprema, upozorio je danas vozače Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 
Dobro jutro #KopaonikA post shared by InfoKOP (@infokop) on

Na Kopaoniku je jutros izmereno 17 centimetara snega, a sneg pada i tokom dana, rečeno je Beti u meteorološkoj stanici na toj planini.

 
Snezno jutro na Kopaoniku ❄️❄️❄️#skijalistasrbije #Kopaonik #ski #skiseasoniscoming #pogledsavisineA post shared by Ski Resorts Of Serbia (@skijalistasrbije) on

- Izmerena je i temperatura od minus dva stepena - naveo je dežurni meteorolog .

 
Današnji prizori #Kopaonik-a #sneg #snow #octoberA post shared by InfoKOP (@infokop) on

KIŠA U CELOJ SRBIJI, OSIM NA PLANINAMA

Kiša koja i dalje pada u većini krajeva Srbije zahteva usporenu vožnju a mogući su i povremeni zastoji u saobraćaju, naveo je AMSS.

Veće količina vode koja se zadržava na putevima predstavlja dodatnu opasnost na deonicima gde ima rupa, jer su popunjene vodom pa se ne vide, upozorio je vozače AMSS.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA