≫ 

Dragan Bjelogrlić otvoreno o seriji "Senke nad Balkanom" i srpskom društvu: Novi broj Nedeljnika na kioscima (FOTO)

Veliki poklon svim čitaocima

  • 1

Na kioscima je novi broj časopisa Nedeljnik, a svi čitaoci na poklon dobijaju novo izdanje Mond diplomatika, najvećeg lista za intelektualce. U novom broju Dragan Bjelogrlić otvoreno govori o seriji "Senke nad Balkanom" i srpskom društvu, a čitaoci mogu da pročitaju i šta Srbi danas misle o komunizmu.

Serija "Senke nad Balkanom" izazvala BUM na društvenim mrežama, gledaoci Bjeli uputili HIT poruke posle prve epizode! (FOTO)

NAJMRAČNIJA STRANA BEOGRADA: Prostitucija, kocka i opijati su bili svakodnevnica. Jatagan mala u koju ni policija nije smela da kroči (FOTO)

SVE TAJNE "SENKI" - Režiser, glumac i producent Dragan Bjelogrlić otvoreno je govorio za novi broj Nedeljnika, koji je na svim kioscima od četvrtka, 26. oktobra, o svojoj seriji "Senke nad Balkanom" koja je potukla sve rekorde gledanosti. Bjelogrlić je pričao i o nedovršenoj generaciji kojoj pripada, kompromisima koje je napravio, glumcima koji se troše na binama političara, ćerki koja demonstrira, ali i svojoj odluci kada će i kako da uđe u politiku...

100 GODINA REVOLUCIJE - Svaki čitalac Nedeljnika na poklon dobija specijalno izdanje časopisa Le Monde diplomatique na srpskom jeziku, koji su u potpunosti ilustrovali umetnici iz Srbije. Tema broja je stotinu godina od Oktobarske revolucije, a najpoznatiji svetski intelektualci daju svoje viđenje događaja koji je promenio svetsku istoriju.

SRBI I KOMUNIZAM - Komunizmom i njegovim nasleđem, posebno u Srbiji, bavio se i Nedeljnik u novom broju. Pera su ukrstili, u autorskim tekstovima, dvojica najpopularnijih domaćih istoričara, Predrag J. Marković i Čedomir Antić. Šta je ostalo od komunizma i komunista danas? Šta je danas Jugoslavija? Da li su Srbi bili predodređeni da postanu komunisti zbog svog kolektivizma? Sve su to teme kojima su se bavili naši istoričari.

PONOVO RADI MUZEJ - Nedeljnik donosi i veliko istraživanje o Muzeju savremene umetnosti, koji je otvoren posle decenije pauze. O tome šta smo propustili i kako to možemo da nadoknadimo, govore umetnici, kustosi, najveći stručnjaci...

Printskrin: Nedeljnik

SPOMENIK ĐINĐIĆU - Velika polemika u javnosti se podigla oko idejnog rešenja za spomenik premijeru Zoranu Đinđiću. I o tome je, između ostalog, u intervjuu za Nedeljnik govorio akademik Dušan Otašević, koji je bio član žirija.

PLIŠANA ZAVESA - Da li se formira neka vrsta nove Habzburške monarhije unutar EU? Kakva je situacija u nekadašnjim državama komunističkog bloka koje su primljene u Uniju i zašto tamo cveta populizam? Čitajte u velikoj analizi Željka Pantelića.

CANE GOVORI - Vreme je takvo da ne možemo da pravimo planove. Možemo da pravimo samo nova razočaranja. Sve se obezvredilo, ljudi ne znaju šta da rade, ispričao je Nedeljniku Zoran Kostić Cane, frontmen benda Škrtice.

LAJBAH - Milošević je bio diktator samo onoliko koliko je bio diktator veliki Čarli Čaplin u istoimenom filmu, ali bez njegovog humora i humanističke političke vizije. On je zapravo bio još jedna žrtva u procesu dezintegracije Jugoslavije, bezuspešno pokušavajući navući na sebe Titove čizme, ispričali su članovi benda Lajbah za Nedeljnik.

KOLUMNE I STAVOVI - U novom Nedeljniku očekuju vas i redovni kolumnisti: Veljko Lalić, Ljiljana Smajlović, Zoran Panović, Aleksandar Apostolovski, Mihailo Medenica, Branko Rosić...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA