Velika ulaganja u Sremsku Kamenicu, izgledaće lepše nego ikad: Više od milijardu dinara biće uloženo u puteve naredne godine

Gradska komunalna preduzeća su otpočela i uspešno privela kraju sve ono što je dogovoreno.

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je naselje Sremska Kamenica u kojem JKP "Put" privodi kraju radove u više ulica na održavanju putne privrede. Tom prilikom, naglašeno je da su na teritoriji Sremske Kamenice izvedeni radovi u vrednosti od preko 50 miliona dinara, a da su do kraja godine planirani radovi na asfaltiranju Radničke ulice i popravka kolovoza u drugim ulicama.

Novi Sad će za Novu godinu promeniti izgled i oživeti svoje zgrade, ulice i trgove

Pogledajte kakav će biti najduži tunel u Srbiji: Ovo nam je godinama falilo, Novi Sad će procvetati! (FOTO) (VIDEO)

U toku su radovi na popravci kolovoznog zastora, odnosno, asfaltiranje u ulicama Moše Pijade i Železničkoj u dužini 1 200 m.

- Grad Novi Sad je ove godine na teritoriji Mesne zajednice "Sremska Kamenica" uložio velika novčana sredstva u putnu infrastrukturu, odnosno u popravke i asfaltiranje više od 50 lokacija. Ovo je jedna od najrazuđenijih mesnih zajednica u gradu, tako da je izazov infrastrukturno je opremati - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se građanima na strpljenju zbog gužvi u saobraćaju koje su stvorene usled radova.

Foto: Promo

Zahvaljujući podršci i inicijativi Mesne zajednice, kao i žitelja Sremske Kamenice, gradska komunalna preduzeća su otpočela i uspešno privela kraju sve ono što je dogovoreno.

- Imamo planove za sledeću godinu, kada ćemo praviti veliku kružnu raskrsnicu kod Instituta, zajedno sa Pokrajinom, a ta investicija je vredna gotovo 90 miliona dinara. Čeka nas i veliki izazov što se tiče Sremske Kamenice, a to je nastavak dovođenja vodovoda i kanalizacije u naselje Bocke. Gotovo u celosti smo izvršili budžet za ovu godinu za putnu infrastrukturu, a u 2018. godini će biti preko milijardu dinara potrošeno za putnu privredu - kaže gradonačelnik.

Foto: Promo

U gradu se počelo sa vidljivijim obeležavanjem biciklističkih prelaza na glavnim bulevarima, što je naišlo na odličnu reakciju građana. Sa tim će se nastaviti, sve u cilju poboljšanja sigurnosti učesnika u saobraćaju.

- Nadam se da ćemo krajem godine imati potpisan ugovor za 1. fazu Sentandrejskog bulevara koji će biti ubedljivo najveća investicija - zaključio je Vučević.

Foto: Promo

Asfaltirane su ulice Cara Lazara, Sremskog odreda, Gorocveta, kao i Put Doktora Goldmana, Fruškogorski put, Povrtarska i Gogoljeva ulica i Ulica Đure Jakšića, što ukupno čini površinu oko 20 200 m2.

Foto: Promo

Takođe je u prethodnom periodu izvršena popravka pešačkih staza i kolovoza u više ulica, a to su ulice Vladimira Nazora, Majora Tepića, Marka Oreškovića, Svetozara Miletića, Branislava Bukurova, Institutski put, Fruškogorska ulica, Gajeva, 7. vojvođanske brigade, Vojvode Mišića, Kneza Mihajla, Svetosavska, Milice Stojadinović Srpkinje, Ivana Gorana Kovačića, Novaka Radonjića, Branka Radičevića, Jasminova, Paragovski put, Mišeluk, Ketrin Makfel, Sremskih partizana, Četinarska, Borova, Dunjina, Vinogradarska, Plitvička, Đurđevdanska, Skojevska i druge.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukac

    5. novembar 2017 | 10:40

    Bas mi je drago ! Sremska Kamenica je prelepa sada ce biti jos lepsa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA