Početkom sledeće godine dva nova granična prelaza sa Mađarskom: Do Beča ćemo stizati mnogo brže

Otvaranje novih graničnih prelaza između Srbije i Mađarske ubrzaće protok ljudi, robe i usluga

  • 1

Da bi se rasteretili Horgoš i Kelebija i smanjila višesatna zadržavanja, Srbija, uz pomoć Evropske unije, gradi novu infrastrukturu na postojećem graničnom prelazu Bajmok–Bačalmaš, nedaleko od Subotice.

Neverovatna scena na srpsko-mađarskoj granici: Snimili smo Bugarina koji je vezao kuče za kola dok se kreće u koloni (FOTO) (VIDEO)

Iz evropskih pretpristupnih fondova izdvojeno je 1,8 miliona evra, uz učešće od 300.000 evra sa naše strane, prenosi RTS.

- Ovo će biti najkraća destinacija do Beča. Sam prelaz će raditi 24 sata, što znači da će biti omogućen mnogo brži promet, prvenstveno pričamo o putničkom prometu i prometu autobusa - kaže za RTS Miroljub Stojković iz subotičke carinarnice.

Prilikom nedavnog zasedanja srpsko-mađarske ekonomske komisije u Subotici, najavljeno je otvaranje dva nova granična prelaza sledeće godine – Rastina kod Sombora i Rabe na tromeđi Srbije, Mađarske i Rumunije.

Foto: Tanjug/Uprava carina

- Naša obaveza je bila izgradnja puta, obaveza Mađarske je da izgradi pogranične objekte, krajem prvog kvartala 2018. biće sve uređeno i onda će biti otvoren granični prelaz - kaže državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

Kod mesta Rabe, takođe uz pomoć evropskog budžeta, srpska strana će graditi put do granice, a mađarska integrisani prelaz.

Otvaranje novih graničnih prelaza između Srbije i Mađarske ubrzaće protok ljudi, robe i usluga.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mlj1228

    6. novembar 2017 | 09:40

    Pa ako Srbija uskoro treba postati clan EZ sta ce nam onda novi granicni prelazi ? Cini mi se da to «uskoro» nece biti skoro.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA