Obeležen početak radova na izgradnji nove zgrade Radio-televizije ''Vojvodina'' (FOTO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je današnji događaj mnogo više od početka radova na jednom od brojnih gradilišta u našoj zemlji

  • 4

Polaganjem vremenske kapsule i kamena temeljca simbolično je obeležen početak radova na izgradnji nove zgrade Radio-televizije ''Vojvodina'' na Mišeluku, a tom događaju prisustvovali su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i direktor RTV ''Vojvodina'' Miodrag Koprivica.

Prema rečima direktora te ustanove Miodraga Koprivice, nakon 18 godina od kako je stara zgrada srušena u NATO bombardovanju, gradi se novi moderan objekat za RTV ''Vojvodina'' koja već 70 godina proizvodi radijski program, a skoro 50 televizijski, i to na srpskom jeziku i na 13 manjinskih jezika.

- To nije samo medijska kuća već kulturna vertikala u ovom delu Srbije. Naša arhiva je riznica različitosti i baštini način života u Vojvodini, koji svedoči o tome kako se može zajednički i u miru živeti, što je bogatstvo svih nas – naglasio je Koprivica i zahvalio se republičkoj i pokrajinskoj vladi, kao i Gradu Novom Sadu što su prepoznali značaj potrebe ljudi za informisanjem na različitim jezicima.

Foto: novisad.rs

Kako je rekao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nova zgrada treba da bude završena polovinom 2019. godine, a radovi na uklanjanju ruševina starog objekta završeni su 23 dana pre predviđenog roka. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je da se izgradnjom nove zgrade RTV-a ispravlja istorijska nepravda.

- Gradimo, a ne rušimo, stvaramo, a ne razaramo. Ovo možda nije poraz onih koji su nezakonito rušili, ali jeste pobeda onih koji stvaraju i grade. Zajedništvom, opipljivom sinergijom i željom da rešavamo probleme, idemo napred – rekao je gradonačelnik Vučević.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da je današnji događaj mnogo više od početka radova na jednom od brojnih gradilišta u našoj zemlji.

Foto: novisad.rs

- Gradimo tamo gde su drugi rušili, i to što gradimo biće modernije i bolje. Sa novog objekta od 18 000 kvadrata videće se celi Novi Sad, a emitovaće se program za sve ljude koji žive u višenacionalnoj Vojvodini. Taj program donosi jednakost i doprinosi tome da pripadnici svih nacionalnih zajednica budu ravnopravni članovi našeg društva i države. Veliki je značaj RTV ''Vojvodina'', ali značajan je i Žeželjev most koji ćemo uskoro u potpunosti da otvorimo, važna je i enciklopedistika Matice srpske u koju ćemo uložiti 150 miliona dinara, ali i novih 150 miliona u obnovu fasada u Novom Sadu jer to Evropska prestonica kulture zaslužuje – naglasio je Aleksandar Vučić. On je takođe istakao da je na sastanku u Pokrajinskoj vladi, koji je prethodio svečanosti povodom izgradnje novog objekta RTV-a, razgovarano o obeležavanju stogodišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji iduće godine.

Foto: novisad.rs

- Za nas u poslednjih 100 godina nema značajnijeg istorijskog događaja, a završnica njegovog obeležavanja odigraće se u Areni u Beogradu, jer za Beograd i Srbiju nema važnijeg dana od onog kada se Vojvodina odlukom velike Narodne skupštine prisajedinila Srbiji. Želimo da pokažemo da naše zajedništvo niko ne može da naruši, kao i da su oni koji su pokušali da sruše našu zemlju, učinili da postanemo čvršći i da više nego ikada volimo svoju slobodu i nezavisnost Srbije – poručio je Aleksandar Vučić.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arsa

    22. novembar 2017 | 15:57

    Nedostaju slike ruševina nekadašnje zgrade RTV, čisto da se ne zaboravi dejstvo "milosrdnog anđela"!

  • Ccc

    22. novembar 2017 | 16:16

    Samo tako,samouvereno ,imamo razloga za to.

  • Sveto

    22. novembar 2017 | 18:58

    Nažalost uklonili smo sve tragove NATO zlocina-da li namjerno-više nema fizičkih dokaza-placi voljena zemljo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA