≫ 

Vremenska prognoza do kraja nedelje: Ne igrajte se, stigao zvaničan apel zbog snega u ponedeljak i utorak

Sneg se u ponedeljak i utorak očekuje na jugu, jugoistoku i istoku zemlje

  • 3

Jаvno preduzeće "Putevi Srbije“ аpeluje dа učesnici u sаobrаćаju, budu posebno oprezni zbog klizаvog kolovozа  s obzirom na to da se u ponedeljak i utorak, 27. i 28. novembra u našoj zemlji očekuje sneg.

Najneverovatnije slike snega u Srbiji 7. oktobra 2017. godine: Ako ste krenuli ka ovim delovima zemlje, bolje je da se vratite (FOTO)

- Molimo sve vozаče dа bez zimske opreme i lаnаcа ne kreću nа put, dа voze veomа pаžljivo i prilаgode brzinu kretаnjа uslovimа nа putu - navodi se u apelu ovog preduzeća.

Sudeći po prognozama meteorologa Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) i njihovim kartama, početkom predstojeće nedelje, zabeleće se veći deo Srbije. Ne samo planine, već i niži predeli.

Ovaj zavod je na svom sajtu izdao upozorenje na snežne padavine a koje se odnosi na period od 25. do 29. novembra, a posebno na 27. i 28. novembara.

U južnim, jugoistočnim i istočnim krаjevimа doći će do formirаnjа snežnog pokrivаčа, koji će u nižim predelimа biti od pet do 10 centimetra, а u plаninskim od 15 do 25 - navodi se u upozorenju RHMZ.

Printskrin: RHMZ

Sneg će tako pored Zlatibora i Kopaonika, gde će početi da pada već sutra, u ponedeljak i utorak vejati i u Nišu, Kraljevu, dok se u Beogradu i Kragujevcu očekuje susnežica.

Neće padati samo u sredu kada će tokom dana biti pretežno sunčano. U četvrtak i petak stiće će nam novo prolazno naoblačenje sa kišom, a u planinama sa snegom.

A, pre nego što nam stigne prvi snežni pokrivač, Srbiju će sutra "pogoditi" mestimično naoblačenje sa kišom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom. Do kraja dana i tokom noći ono će se proširiti i na ostale krajeve.

Foto: Tanjug/PP Media Prijepolje

Jutarnja temperatura sutra će biti do 8, a najviša dnevna do 14 stepeni.

I u Beogradu će sutra biti pretežno oblačno i hladnije, a od sredine dana povremeno sa kišom. Najviša dnevna temperatura biće oko 10 stepeni.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA