≫ 

Skandal u Valjevu: Učiteljica prebijenog učenika poslala u ćošak, a dečaci koji su ga gazili nisu kažnjeni (FOTO)

Trojica dečaka gazila su učenika naočigled druge dece

  • 10

Učenika trećeg razreda Prve osnovne škole u Valjevu, kojeg su na malom odmoru gazila trojica vršnjaka, učiteljica je posle incidenta poslala u ćošak jer je mislila da je izmislio celu priču.

Dečaci gazili školskog druga na malom odmoru: Novo nasilje potresa Valjevo

Kako saznaje Telegraf, do incidenta je došlo u učionici, u trenutku kada je van nje bila učiteljica.

Dečak je zbog povreda stomaka zadržan jedan dan na bolničkom lečenju.

U toj školi, međutim. kažu da je "više reč o dečjoj igri, nego o nasilju" i da niko od trojice dečaka, koja su napala vršnjaka, neće biti kažnjen.

- Trojica dečaka, za vreme malog odmora, oborila su dečaka na pod, a onda su neko vreme gazili po njemu. Sve se to dešavalo naočigled druge dece, za vreme malog odmora. Incident se završio pre dolaska učiteljice u učionicu. Pošto je napadnuti dečak bio uplakan, on je učiteljici ispričao šta se desilo, međutim, ona je mislila da je izmislio celu priču i po kazni ga je poslala u ćošak. Tek kada su ostali đaci potvrdili da dečak govori istinu, učiteljica je o svemu obavestila upravu škole - navode naši izvori.

Dečak je nakon inicidenta zbrinut u valjevskoj bolnici, gde mu nisu konstatovane vidljive povrede, a zbog toga što se žalio na bolove u stomaku, zadržan je jedan dan na posmatranju u valjevskoj bolnici.

Foto-ilustracija: Profimedia

Roditelji napadnutog dečaka nisu želeli da govore o ovom incidentu, dok je direktorka Prve osnovne škole u Valjevu Mileva Mojić rekla da su nakon incidenta pozvali roditelje svih dečaka i dodala da su, nakon proučavanja celog slučaja, zaključili da je "bila više igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi".

- Održali smo zajednički roditeljski sastanak i o svemu razgovarali u mirnoj atmosferi. U tom odeljenju je pojačan vaspitni rad da se svaki sukob i nasilje saseče u korenu. Trojica učenika neće biti sankcionisana jer se situacija smirila. Oni su se, u stvari, jurili i učionici i igrali igre ’Ko je pobednik’ i tako je došlo do incidenta. Otac dečaka koji je gažen je potpisao da ne želi da se dalje postupa protiv njegovih školskih drugova, tako da posebnih sankcija neće biti, a i tokom ispitivanja celog slučaja zaključili smo da je u pitanju bila više igra nego namera da se dete zlostavlja i povredi - objašnjava direktorka škole.

O celom incidentu je obaveštena valjevska policija, a slučaj je prosleđen Višem tužilaštvu u Valjevu, koje će odlučiti da li u tome ima elemenata krivičnog dela.

Daljinac

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ma

    30. novembar 2017 | 09:36

    "Lepa neka decja igra", uciteljica is Valjeva bi mogla "to igru" da preporuci ministru I da je uvedu u redovnu nastavu. Sraaaaamota!

  • Dragana

    30. novembar 2017 | 10:15

    Sramota. To nije nikakva igra. Roditelje čija djeca vrše agresiju i nasilje nad drugom djecom,trebalo bi kazniti,a takvu djecu dati u popravni dom.

  • M.

    30. novembar 2017 | 09:23

    Kakva je to igra kad dete završi u bolnici? Ne verujem osoblju škole,liči na zataškavanje koje smo i mi doživeli u školi sa starijim sinom još pre 10 godina !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA