Posle skoro 40 godina ugašena najstarija skijaška staza u Srbiji

Nakon sudske presude, na ski-stazama "Dobre vode" ostali su samo tragovi kamiona kojima su otpremljeni stubovi žičara

  • 3

Na stazama "Dobre vode" na planini Goč, skijanja više neće biti, jer je posle skoro četiri decenije koliko je skijalište postojalo, izbrisano iz turističke ponude srpskih ski-centara. Kako bi se izmirili dugovi koji su postojali prema bivšim radnicima Skijaškog kluba "Goč", kompletna infrastruktura skijališta završila je na licitaciji kao staro gvožđe.

Spektakularna ski sezona na Jahorini

Skijalište na Goču je bio najstariji ski-centar u Srbiji, a sada su od njega ostali samo arhivski snimci i fotografije hiljade dece koji su baš na stazama ove planine napravili prve skijaške korake.

- Skijama sam prešao kilometre i kilometre po Goču. Sumnjam da ću moći ikada više, imajući u vidu cene na Kopaoniku - kaže Slobodan Đurović.

Nakon sudske presude, na ski-stazama "Dobre vode" ostali su samo tragovi kamiona kojima su otpremljeni stubovi žičara. Izbrisane su i iz ponude Turističke organizacije Kraljevo.

- U ovom trenutku prinuđeni smo da uradimo tako nešto s tim što ćemo pokušati da Goč predstavimo kao destinaciju gde deca mogu da se sankaju, grudvaju i prave Sneška Belića. Na žalost ne mogu da se skijaju, mogu, ali kao na svakom brdu ovde pored Kraljeva - napominje Igor Tešić iz Turističke organizacije Kraljevo.

Foto-ilustracija: Foter/ fotologic

U lokalnoj vlasti u Kraljevu kažu da su bili bespomoćni da više išta urade za skijanje na Goču.

- Kada nekoliko mandata uništava tu planinu mislim da je nedovoljno vremena da rešite sve probleme. Naravno mi ćemo na tome raditi i očekujemo da ćemo za par godina imati bolje rezultate i da će Goč ponovo oživeti. Ukoliko bude zainteresovanih investitora koji su spremni da ulože novac na Goč, mi ćemo ih dočekati raširenih ruku - napominje gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Ski-centar "Dobre vode " na Goču sagradila je grupa entuzijasta 80-ih godina, predvođena Kraljevčaninom Milošem Milenkovićem.

Dve ski-staze, Dom sa 80 ležaja, uspinjače sa 100 sedišta kao i postavljeni liftovi sada su završili kao staro gvožđe kako bi se poravnao dug prema bivšim radnicima Smučarskog kluba "Goč".

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin

    1. decembar 2017 | 13:00

    Eto koliko su loši zakoni u Srbiji

  • Leonora

    1. decembar 2017 | 13:55

    Sve nam propada.ko je kriv??

  • Putin

    1. decembar 2017 | 18:18

    Politika zapada unisti pa vlsdaj a mi imamo podkupljive rukovodioce a zakon odgovornosti nema

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA