Air Serbia priznala da im je otpao deo aviona: Bez panike, dešava se

Pregledom letelice, saopštava kompanija, ustanovljeno je da nedostaje jedan panel, koji je zamenjen

  • 29

Povodom spekulacija pojedinih medija u vezi sa letom JU123 od 26. novembra, Air Serbia obaveštava javnost da na pomenutom letu od Sofije do Beograda, nijednog trenutka nisu bili dovedeni u pitanje bezbednost putnika, posade, kao ni letelice.

Avionu Air Srbije otpao deo letelice na letu Sofija - Beograd

Naime, članovi posade primetili su tokom leta vibracije, pa su zbog predostrožnosti, odlučili da se avion iz tehničkih razloga vrati na sofijski aerodrom. Važno je naglasiti da je sletanje obavljeno normalno, bez ikakvih poteškoća. Pregledom letelice ustanovljeno je da nedostaje jedan panel, koji je zamenjen, čime je avion ubrzo doveden u plovidbeno stanje.

Letačka i kabinska posada Air Serbia reagovale su profesionalno i u skladu sa važećim procedurama, a pregledi su obavljeni u skladu sa najvišim svetskim standardima.

Ovakve situacije se neretko dešavaju i drugim svetskim kompanijama, ali se tome ne pristupa toliko senzacionalistički kao kada je reč o jednom delu naše javnosti.

- Nije jasno kome je u interesu da se širi panika i nadamo se da to neće biti slučaj ubuduće. Jedno je alarmirati javnost ukoliko postoje neki veliki problemi, a nešto sasvim drugo namerno širenje panike - navodi se iz kompanije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lazar.M

    8. decembar 2017 | 17:50

    Avion se ne dovodi u plovidbeno stanje jel isti ne plovi vec u Letacko stanje posto isti leti , cisto da se zna.

  • Lazar.M

    8. decembar 2017 | 17:55

    Jel treba vece alarmantnost od one kada ti sa aviona otpadaju delovi u kabini gde su putnici dodje do vibracija pa se avion mora vratiti na mesto poletanja. Niko nema para da se kocka sa svojim zivotom po ceni avio karata koje su medju najskupljim na planeti.

  • M.K.

    8. decembar 2017 | 18:54

    Jat,Jat Airways, Air Serbia kako god se zvali bili i biće Najbolji. Radio sam na aerodromu, imotac mi radi ceo život tamo, poznajem i poznajemo pilote domaće i strane, stuardese,radnike Air Serbia-e I Jat Tehnike. Svi ceo svet se slaže da smo među Najboljima i Najsigurnijima, a ko misli suprotno a nije stručnjak neka misli manje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA