Vreme kakvo ne pamtimo: U Zaječaru MINUS 1 u Loznici PLUS 19 stepeni

U 13 časova u Valjevu je izmeren čak 21 stepen, koliko je u Evropi samo u Larnaki

  • 4

Srbija je u podne bila toplija od većine zemalja u Evropi, s obzirom na to da se u mnogim gradovima skala u termometru popela do 20. podeoka a u Valjevu i do 21. Takođe, u našoj zemlji je pravo vremensko ludilo, jer su se jutros Negotinci smrzavali na stepen ispod nule, a Lozničani "kuvali" na plus 19 stepeni, i to u 8 sati.

ČEKA NAS AUSTRALIJSKA ZIMA: Analiza narednih 13 dana, očekuje nas vremenska vrteška (FOTO)

Naime, osim toga što su nam se u pet dana žestoki minus i plus smenili bar tri puta, danas je temperatura totalno i nerealno neujednačena u mestima u Srbiji.

Printskrin: RHMZ

Jutros u 8 sati u Negotinu je bio jedan stepen ispod nule, koliko je bilo i u Zaječaru. Na drugom kraju, u Loznici je u isto vreme izmereno čak 19 stepeni, u Valjevu 17, u Požegi i Kraljevu - 16.

Već u 9 sati u Negotinu i Zaječaru je temperatura prešla u plus, a oko podneva su žive u termometru podivljale u maltene svakom gradu i popele se iznad 15 stepeni.

Printskrin: RHMZ

Tako je u 13 časova u Valjevu izmeren čak 21 stepen, koliko je u Evropi samo u Larnaki. Po 20 stepeni bilo je Požegi, Kraljevu, Loznici... U Beogradu je u 13 sati bilo 17, u Novom Sadu 18, Kragujevcu 19...  

Ovako toplo vreme, sudeći po prognozi meteorologa, zadržaće se samo do sutra. Već ujutru će doći do naoblačenja, mestimično sa slabom kišom i padom temperature, koje će zahvatiti severne predele, tokom prepodneva zapadne, a po podne se proširiti i na ostale krajeve Srbije.

Printskrin: RHMZ

- Jutarnja temperatura biće od 0 C u Timočkoj Karjini do 10 C na severu, najviša dnevna od 6 na severozapadu do 14 C na jugoistoku Srbije. Uveče će doći do prestanka padavina i razvedravanja sa severozapada - naveo je RHMZ.

U Beogradu će biti oblačno i hladnije, a od sredine dana povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura biće oko 9 stepeni, a u drugom delu dana će pasti na 4.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magy

    12. decembar 2017 | 14:45

    Boles

  • dusan

    12. decembar 2017 | 14:47

    sto bi nasi meteorolozi rekli, nista neobicno za ovo doba godine.legendarna recenica.kod nas oluje kakve zemlja ne pamti, vetrovi nam duvaju kakvi do sada nisu, ali oni kazu, nista neobicno za ovo doba godine.

  • .

    12. decembar 2017 | 14:52

    To ce da prodje,i opet dodje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA