Saradnja grada Novog Sada i Evropske investicione banke (EIB)

Gradonačelnik Vučević ocenio je da je izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, koju EIB podržava sa 13 miliona evra, takođe izuzetno značajna, pogotovu imajući u vidu tendenciju razvoja IT sektora kao jedne od najuspešnijih grana privrede u gradu

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa direktorkom Regionalne kancelarije Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan Dubravkom Negre.

Gradonačelnik Novog Sada na konferenciji "Svet u 2018." u Beogradu

Tom prilikom gradonačelnik se zahvalio na značajnoj podršci te institucije razvoju Novog Sada, a Dubravka Negre ocenila je da je saradnja sa Gradom odlična. Sagovornici su se osvrnuli na zajedničke projekte kao što je ''Modernizacija osnovnih škola'' u okviru kojeg je EIB uložila oko četiri miliona evra u obrazovnu infrastrukturu u tri novosadske osnovne škole.

Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević ocenio je da je izgradnja Naučno-tehnološkog parka u Novom Sadu, koju EIB podržava sa 13 miliona evra, takođe izuzetno značajna, pogotovu imajući u vidu tendenciju razvoja IT sektora kao jedne od najuspešnijih grana privrede u gradu.

Foto: novisad.rs

Razgovarajući o proširivanju i unapređivanju saradnje, zvaničnici su ocenili da za to imaju dobru osnovu, a oblast lokalne komunalne i saobraćajne infrastrukture je posebno razmatrana s obzirom na planirane aktivnosti u okviru kompleksnih kapitalnih projekata Grada, poput izgradnje reginalne deponije i prečistača otpadnih voda.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    15. decembar 2017 | 16:46

    Samo da se ne desi kao sa razvojnom bankom Vojvodine kada su pojedinci pokupili novce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA