Posle 60 godina rada: U Čačku otvoreno obnovljeno porodilište (FOTO)

Rekonstruisano odeljenje porodilišta ima oko 900 kvadrata i dnevno se u njemu obavi do četiri porođaja

  • 1

Rekonstruisano porodilište u Opštoj bolnici u Čačku, čiji su radovi finansirani sredstvima dobijenim po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja odnosno oportuniteta, otvoreno je danas u prisustvu ministarke pravde Nele Kuburović i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Novac od kazni biće upotrebljen na genijalan način: Posle 20 godina Kolarac dobija nov klavir!

Tom prilikom ministri su obišli i novu angio salu u toj bolnici.

Ministarka Kuburović rekla je da građani Čačka, koji danas obeležava Dan grada, mogu biti ponosni, jer su dobili savremenu angio salu i odeljenje porodilišta.

Foto: Telegraf

- Najveći deo sredstava za rekonstrukciju porodilišta obezbeđen je iz sredstava dobijenih po osnovu oportuniteta i mogu da kažem da sam najpononosnija na ovaj projekat i verujem da će zaposleni u porodilištu imati više posla - istakla je Kuburović.

Ministar Lončar je dodao i da će već do 10. januara u novom porodilištu biti rođena i prva beba, kao i da je novim prostorom u potpunosti ispoštovano dostojanstvo pacijenata i zaposlenih.

Foto: Tanjug/Ministarstvo pravde

OBNOVA POSLE 60 GODINA

- Sve je toplo, čisto, dostojanstveno pacijenata i onih koji rade u porodilištu. Naš cilj je da se što više dece rađa i da nas bude znatno više. Čačansko porodilište je staro skoro 60 godina i do sada niko nije uspeo da ga rekonstruiše, a mi smo to uradili za manje od dva meseca - istakao je Lončar.

Govoreći o angio sali, on je izjavio da Čačak trenutno ime jednu od najsavremenijih sala tog tipa u Srbiji.

- Angio sala će mnogo značiti za osobe koje imaju kardiološke probleme. Kod pacijenata koji dožive neki problem tog tipa, najvažnije je reagovati u prva tri sata. U ovoj angio sali pomoć će biti prvenstveno pružena Čačanima, ali se očekuje da u nju dolaze i pacijenti iz Kraljeva, Novog Pazara - rekao je Lončar.

Foto: Tanjug/Ministarstvo pravde

On je rukovodstvo bolnice i zaposlene pozvao da dobro brinu o opremi, jer će tako ona duže služiti, ali je istovremeno najavio i kontrole. Lončar je naglasio da će u početku u angio salu dolaziti stručnjaci iz Kragujevca i Beograda, dok se ne završi obuka, zaposlenih u čačanskoj bolnici.

Rekonstruisano odeljenje porodilišta ima blizu 900 metara kvadratnih, osam soba i jedan apartman, a dnevno se u njemu obavi tri do četiri porođaja.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cacanin

    18. decembar 2017 | 19:06

    Napokon u Cacku da se rekonstruise porodiliste koje je bilo ispod svakog nivoa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA