Ni u Vršcu nema dočeka za Novu godinu na Gradskom trgu: Odlučili su da novac potroše na najmlađe - sva deca će dobiti poklone

- Paketići koje ćemo obezbediti za mališane biće edukativni. Reč je o igračkama koje će biti odabrane prema uzrastima - rekla je za portal eVršac gradonačelnica Dragana Mitrović

  • 6

Grad Vršac ove godine neće organizovati doček već će novac iz budžeta namenjen proslavi i dočeku Nove godine na Gradskom trgu, preusmeriti na najmlađe sugrađane.

Gužve pred praznike uveliko počele, a dani pred nama će biti pakleni: Spremite se na zastoje od po nekoliko sati

Vršac, kao i Novi pazar umesto koncerta na trgu organizovaće tradicionalni Novogodišnji karavan za najmlađe. Osim dece iz vršačkih sela, obadovaće i sve gradske mališane, do sedam godina starosti, oduka je Lokalne samouprave.

Klizaište u centru greada će biti postavljeno za decu svih uzrasta.

- Odlučili smo da novac koji smo do sada trošili na program proslave dočeka obe Nove Godine, muzički program i vatromet, ovde godine potrošimo na poklone namenjene deci. Paketići koje ćemo obezbediti za mališane biće edukativni. Reč je o igračkama koje će biti odabrane prema uzrastima. Verujemo da će svi roditelji na vreme prijaviti svoju decu putem obrazaca koji su dostupni u holu Gradske kuće, vrtićima i u seoskim mesnim zajednicama.Takođe, Grad se ove godine potrudio da ispuni želju nešto starijih mališana i njihovih roditelja, tako da ćemo na njihovu, ali i na našu radost ponovo u centru grada imati klizalište koje će biti postavljeno u periodu od 20. decembra do kraja januara naredne godine - rekla je za portal eVršac gradonačelnica Dragana Mitrović.

Foto: vrsac.com

Dodela paketića za mališane u selima biće organizovana kao i do sada - dolaskom Novogodišnjeg karavana u svako vršačko selo, dok će mališanima u gradu paketići biti uručeni u Centru Milenijum.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ирония

    24. decembar 2017 | 18:57

    I to je najpametnije što može da se uradi za grad,a ne da se novac da nekom ko se zove pevačem i ko ima avione i kamione👍👍👍

  • Subotica

    24. decembar 2017 | 19:29

    Bravo za vrscane .👏👏👏

  • Aha

    24. decembar 2017 | 21:47

    Sve u svemu tuga u Srbiji,po ulicama pogubljeni ljudi nema radosti ni euforije cisto mrtvilo svuda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA