Kako seksualni predatori hvataju devojčice na internetu? (VIDEO)

Žrtve sajber predatora uglavnom su devojčice od 12, 13 godina koje imaju manje samopoštovanja, malo poverenja u sebe i kojima prija svaka pažnja

  • 2

Ne prođe nijedna nedelja a da se u Srbiji ne uhapsi muškarac koji se sumnjiči da za pedofiliju i koji je svoju žrtvu mamio preko interneta, a broj takvih, kako se pretpostavlja više je na slobodi nego iza rešetaka.

Uhapšen pedofil (49) iz Čačka: Prvo je devojčici (12) tražio golišave fotografije i snimke, a onda i mnogo opasniju stvar

Žrtve sajber predatora, prema rečima Biljane Kikić Grujić, pravnika i kriminologa koja je na čelu Centra za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih, uglavnom su devojčice od 12, 13 godina koje imaju manje samopoštovanja, malo poverenja u sebe i kojima prija svaka pažnja.

Naša sagovornica otkriva da je to period kada devojčice traže sebe, i period dokazivanja i pozicioniranja.

- Upravo to je period kada je dete najranjivije, odnosno period adolescencije i pubertera. U tim godinama već počinju fizičke promene na telu devojčica koje su nesigurne u sebe odnosno kojima treba dokaz da su lepe, da su poželjne u periodu njihovog razvoja. Sa druge strane, imate predatora, osobu koja radi na internetu sve ove nedozvoljene stvari. Zovu se sajber predatori, oni su nekoliko puta stariji od devojčice, imaju iskustvo i tačno znaju kako se to dete oseća i šta treba da uradi da bi dobio njeno poverenje - objašnjava Kikić Grujić.

Svaki predtor se žrtvama predstavlja kao njihov vršnjak, ili kao dečak koji je stariji godinu dana od devojčice. Nijedan muškarac neće reći devojčici od 12 godina da ima 25, jer zna da bi je to odbilo od komunikacije.

- Radi se o vrlo inteligentnim ljudima koji znaju da doziraju komentare na Fejsbuku i drugim mrežama. Grumin g, odnosno komunikacija na internetu može da traje i 2,5 godine. Predator strpljivo čeka da se dete opusti i da počne da mu veruje pa tek zakazuje sastanak i to usred bela dana posle završetka njenih časova - između ostalog kaže Kikić Grujić.

Kako se zapravo odvija komunikacija izmeđzu predatora i žrtve, odnosno kako predatori vrebaju žrtve, pogledajte u videu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slobodan

    25. decembar 2017 | 13:02

    Ako je ovo sad tako u srbiji se pitam de su ocevi tih devojcica sta oni rade jel nekontrolisu oni malo telefone svojih malih andjela ne kontrola u tom smislu vec da ih zastite ovakih ljudi ili im njihova deca postala svejedno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA