Čeka nas pravi vremenski rolerkoster u narednih desetak dana: Pred nama su temperaturne razlike do 12 stepeni, a neće nas zaobići ni sneg (FOTO)

Pred nama je period sa ogromnim vremenskim i temperaturnim oscilacijama

  • 3

U Srbiji je danas umereno oblačno, toplo i uglavnom suvo, samo u Timočkoj Krajini oblačno, hladnije uz mogućnost slabe kiše. Duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, na planinama povremeno i olujni, jugozapadni.

Današnja vremenska prognoza (27. decembar 2017): Toplo i suvo, ali će duvati vetar!

Pred nama je period sa ogromnim vremenskim i temperaturnim oscilacijama. U četvrtak i petak temperature čak i do 16 stepeni Celzijusa, zatim sledi pad temperature za 10 stepeni, pa opet naglo zatopljenje do Božića, kada je moguć i sneg.

BEOGRAD

U Beogradu će biti umereno oblačno i toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 6 stepeni, najviša oko 16 stepeni. Sutra u srpskoj prestonici oblačno s pljuskovima, dok nas u petak i subotu očekuje pad temperature, pa će maksimalna dnevna iznositi 5 stepeni.

Foto:Printskrin/accuweather, Beograd

Zadnji dan 2017. godine proći će bez padavina, a temperatura u novogodišnjoj noći biće u plusu, od 2 do 9 stepeni. Prvi dan 2018. sunčano i toplo sa temperaturom do 12 stepeni. 

Naredne dane 2,3,4,5. i 6. temperatura malo iznad proseka za ovo doba godine, od 2 do 7 stepeni, dok će se za ovaj Božić zabeleti pojedini delovi Srbije. Temperatura za Božić  od -2 do 4 stepena, dok meteorolozi sneg u Beogradu predviđaju drugi dan Božića.

NOVI SAD

Foto:Printskrin/accuweather Novi Sad

U Novom Sadu temperatura viša od proseka čak do 15 stepeni, sve do petka za kada je predviđena kiša. U najluđoj noći od 3 do 10 stepeni. Prvog dana Nove godine dnevna temperatura do 11 stepeni. Sneg će u Novom Sadu padati u danima oko Božića, samo u naletima, ali će Novosađani osetiti znatan pad temperature.

KRAGUJEVAC

Foto:Printskrin/accuweather KRAGUJEVAC

SUBOTICA

U Subotici danas i sutra dnevna temperatura do 12 stepeni, u novogodišnjoj noći i narednih dana temperatura od 4 do 9, a za Božić stiže pravo zahlađenje.

 

Foto:Printskrin/accuweather Subotica

NIŠ

U Nišu u sredu i četvrtak maksimalna dnevna temperatura 13 stepeni, petak i subotu pad temperature uz naoblačenje i pljuskove, dok će 31. decembra i 1. januara biti oko 11 stepeni. 

Foto:Printskrin/accuweather, Niš

Za Badnji dan i Božić u Nišu se očekuje sneg, uz mogućnost vejavice, a temperatura od -4 do 4 stepena.

PLANINE

KOPAONIK - Temperatura na jednoj od najlepših planina u Srbiji danas biće oko nule. Za četvrtak se očekuje vejavica, u petak znatan pad temperature čak do -5, a poslednjeg dana 2017. godine temperatura od -2 do 2 stepena.

ZLATIBOR - Temperature će biti daleko iznad nule, i dostizaće čak i deveti podeok Celzijusove skale, a kratkotrajni naleti snega se očekuju za poslednji dan godine.

STARA PLANINA - Ledena kiša će padati u četvrtak, a temperature će ići i do 7 stepeni. Sneg se očekuje za Badnji dan i Božić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA