≫ 

Samo u jednom gradu u Srbiji će biti sneg za Božić: Njima ne smeta +18 stepeni! (FOTO)

Jagodinci će uživati u sankanju i skijanju

  • 2

U Izletištu "Potok", Turističko sportskog centra u Jagodini, danas je montiran sistem za veštačko osnežavanje i za Božić u ovom delu grada biće snega za sankanje i skijanje, izjavio je Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević.

Narodno predskazanje vremena otkriva kakva nas 2018. čeka: Zašto je važno da na Božić bude oblačno, a da zagrmi na Svetog Savu?

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Sistem je mobilni, dometa 50 metara, "Snow max" tehologije i uvezen je iz Poljske, a montažu su obavili stručnjaci fabrike "Feman" iz Jagodine.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Sistem smo nabavili, zahvaljujući angažovanju Skupštine grada i predsednika Skupštine Dragana Markovića - Palme i otvaramo školu skijanja - rekao je Gligorijević, koji kaže i da je skijaška staza duga 100 metara.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Kaže i da razmišljaju da naredne godine pronađu neku još bolju lokaciju za skijanje.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Gligorijević napominje da su trenutno problem visoke temperature za ovaj deo godine, jer sistem može da pravi veštački sneg samo na minus jedan ili dva stepena, zbog čega će se, kaže, mašine uključivati noću.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA