Za dlaku izbegnuta katastrofa u Sremskoj Mitrovici: Kese sa smrtonosnim otrovom su svuda po gradu - samo par miligrama ubija!

Policija istražuje i još je nepoznato ko je ostavio otrovni insekticid čije je korištenje strogo zabranjen u Srbiji i EU, a sumnja se da je donet iz Albanije ili Turske

  • 4

U Sremskoj Mitrovici na više lokacija pronađene su razbacane kese sa oko desetak kilograma smrtonosnog otrova furadina, koji je toliko jak da par miligrama može da ubije čoveka, a 20 kilograma bi potrovalo ceo grad.

BAKA (70) PROIZVODILA OTROV U STARAČKOM DOMU: Sipala ga komšijama u kafu i hranu

Policija istražuje i još je nepoznato ko je ostavio otrovni insekticid čije je korištenje strogo zabranjen u Srbiji i EU, a sumnja se da je donet iz Albanije ili Turske.

Odmah po dojavi polcija i inspektori su izašli na teren, koji je detaljno pretražen. Pronađeno je 19 kesa sa oko 10 kilograma furadina.

Otrov je bio kamufliran u kesama među ostacima hrane, a nepoznato je ko ga je i zašto ostavio. Da su te kese dospele u vodovod, cela Sremska Mitrovica bi se potrovala.

Kese sa furadinom pronašao je Milenko Drotarević, koji je alarmirao policiju. Njegov pas je uginuo pet minuta nakon što je nanjušio otrov.

- Što je najgore tog otrova najverovatnije ima na još nekim lokacijama, koje sada "češljaju" šumari "Vojvodina šuma". Komunalna policija i sve inspekcije su na terenu, ništa ne prepuštamo slučaju - rekao je za Informer Ljubomir Vujačić, zamenik načelnika Gradske uprave komunalne poslove Sremske Mitrovice.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    5. januar 2018 | 09:35

    Kada ga pronađete, neka pojede to što je ostavio u kesama. Nema potrebe da se sudi takvom bolesnom umu.

  • Srboljub

    5. januar 2018 | 10:33

    Ovo je diverzija, teroristički napad a zna se ko je odgovoran.

  • TDI

    13. januar 2018 | 15:38

    Hehe u sremskoj mitrovici za to nisam cuo a mislim da je laz pas je 1000% bio star pa je crko i neverujem u to a pogotovo javno i to na internetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA