≫ 

Ako se zagreje za samo POLA STEPENA, zemlja će postati PUSTINJA: Evo šta će se u tom slučaju dogoditi Srbiji

Samo pola stepena odlučiće o budućnosti čovečanstva

  • 5

Nova istraživanja  pokazuju da bi Zemlja mogla da se pretvori u pustinjsku planetu ako temperatura poraste samo za još pola stepena Celzijusa. Ako čovečanstvo ništa ne uradi po pitanju globalnog zagrevanja, vrata pakla će se otvoriti, jer će doći do topljenja leda, strašnih oluja koje do sada nisu viđene, ali i do suša. Ovakva sudbina će u tom slučaju zadesiti i Srbiju.

OPASNO PROROČANSTVO: Evo šta će uskoro biti s Jadranskim morem, i to s hrvatskom obalom, zbog podizanja nivoa vode (VIDEO)

Samo pola stepena odlučiće o budućnosti čovečanstva jer bi vremenske neprilike naterale milijarde ljudi da postanu klimatske izbeglice, a ratni haos ne bi bilo moguće izbeći.

Naučni časopis "Nature Climate Change" predviđa da bi cela Panonsku nizija u tom slučaju postala pustinja.

Ovakva alarmantna prognoza odnosi se i na Hrvatsku, jer se očekuje i da Slavonija i Baranja zadesi sudbina Panonske nizije. Mediteran bi se pretvorio u polupustinjski i pustinjski pojas.

Foto: Tanjug/AP

Ako bi se globalno zagrevanje ograničilo na 1,5 umesto na 2 stepena Celzijusove skale, to bi spasilo ljude i prirodu širom planete.

Ako se ne smanji ispuštanje ugljen-dioksida u atmosferu do 2100. godine Zemlja bi mogla da se zagreje za čak četiri stepena. Pariski sporazum ima za cilj da se dođe do granice globalnog zagrevanja od dva stepena, jer bi to stvorilo najveće šanse da se šteta donekle popravi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WD

    9. januar 2018 | 14:33

    Laž nad lažima. Globalno zagrevanje nije posledica zagađenja niti ima veze sa nama. Jednostavno planeta je dosla u novi stadijum i menja se jao i ko zna koliko puta do sada.

  • Čika Velja

    9. januar 2018 | 14:38

    Srpska koža je prlagođena da izdrži 80 C° ,i zimu od - 70 C°. Neka gori neka ladi ....

  • Lazija

    9. januar 2018 | 21:17

    Čika Velja je upravu! Sve smo preziveli pa i to možemo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA