Kako je penzioner za 250 evra usred Srbije kupio vrhunski "tojotin" džip

Došlo vreme da se kola menjaju- Posle nekog vremena u dvorištu mog komšije cakli se upravo "golf dva". Ali ne GT, već običan, dizelaš. Međutim mesec dana kasnije, na njegovom mestu stoji "fabia", a nakon toga "golf četiri". Na kraju, posle nekog vremena u dvorištu stoji "rav četiri"...

  • 26

Na Reditu se pojavila priča o čoveku koji je za 250 evra, odnosno za oko 29.000 dinara, uspeo da kupi "tojotin" džip. Priču je objavio navodno jedan njegov komšija koji tvrdi da je strpljenje i analiza tržišta ključ uspeha, pomenutog vlasnika automobila.

BEOGRADSKI KRALJ PARKIRANJA: Pogledajte koliko milimetara je potrebno da se uglavi auto na nemoguće mesto (FOTO) (VIDEO)

- Moj komšija koji je dominantan čovek u svakom smislu te reči, kao glava porodice, kao penzionisani ratni veteran sa visokim činom, kao građevinac čime se sad bavi. On je jedan od onih galamdžija koji imaju dobru dušu. Šta god da radi, dobar je u tome, ma odličan, makar to bio i stoni fudbal u komšiluku. Mnogo zanimljiv lik koji uvek ima dobru priču, avanturu, a uvek spreman da pomogne - započinje komšija priču o vlasniku džipa koji je platio oko 29.000 dinara.

Došlo vreme da se kola menjaju.

- Njihova porodica je imala "vartburg" karavan, čuveni, dvotaktni koji nema kvačilo ni motorno kočenje. Odluči on da kupi kola, jer su dobrostojeći, on jaču penziju i građevinu, žena notar, a eto, nekako nikad nisu menjali auto jer samo on ima vozačku - objašnjava komšija.

Čoveku je bila potrebna pomoć.

- Dođe kod mene da mu pokažem taj "čudesni internet" jer što se njega tiče kola se i dalje kupuju preko oglasa. Dva sata sam mu pokazivao sajtove i gledali smo kakve su cene kod nas. U nekom trenutku smo počeli da se smejemo što su neki ljudi mislili da ako na autu "golf dva" stoji oznaka GT, on može da se proda za 3.000 evra - priča komšija.

Foto: Promo

Nedugo zatim počelo je menjanje kola.

- Posle nekog vremena u dvorištu mog komšije cakli se upravo "golf dva". Ali ne GT, već običan, dizelaš. Međutim mesec dana kasnije, na njegovom mestu stoji "fabia", a nakon toga "golf četiri". Na kraju, posle nekog vremena u dvorištu stoji "rav četiri" - objašnjava komšija.

Nakon ovoga tek sledi neverovatna priča.

- Moj komšija je video da je na tržištu automobila kompletan haos. Hteo je da uzme neki dobar auto, ali je odlučio da ipak sačeka, pa je prvo kupio "golf dva", jer je bio jeftin, a i prodavac mu je dugovao neke pare, tako da ga je koštao 250 evra. Oprao je kola, voskirao ga i stavio u oglas da ga prodaje za 550 evra. Odmah sutradan se javio kupac - napisao je komšija.

- Posle toga je kupio "fabiju" preko prijatelja koja nije imala zadnje sedište. Njemu je bilo svejedno jer su se vozili samo žena i on. Sredio je malo auto, malo pomalo sa otpada je menjao delove, oprao ga je, navoskirao i stavio u oglas da ga prodaje za 1000 evra. Vrlo brzo ga je prodao jer je kupcu baš trebao auto bez zadnjeg sedišta - navodi komšija.

Foto: Wikipedia/Skoda Fabia/Andrew Bone

- Nakon toga je u oglasima naleteo na "golf četiri" kome je bio razbijen samo zadnji branik, a vlasnik kola je napisao da je oštećen, što je bilo posebno zanimljivo jer je to u Srbiji redovno. Zbog toga što je napisao niko nije hteo da se javi na oglas, pa je moj komšija i tu dobro prošao, jer kao građevinac zna sa alatom pa ga je popravio. Prodao ga je za 2.700 evra - objašnjava komšija.

Konačno na red dolaze prava kola.

- Tojota "rav4", spolja izgleda bukvalno salonski. Platio ga je po toj ceni jer je uvezen preko auto kuće koja je polako ostajala bez posla pa je čovek sve pare zarobio u vozilima. Da ne bi otišao u bankrot, prodavao ih je po nižoj ceni, pa je tako i "rav4" koji vredi 5.000 evra, spustio na 2.700 - piše komšija.

- Eto zanimljive priče kako uz strpljenje i analizu tržišta čovek može da Zipo upaljač zameni za kuću i kako uvek pOstoje prilike koje neko može da iskoristi. Mene je sad strah da prodam svoja kola, jer nemam predstavu šta ću posle da kupim, jer neko može da me prevari - zaključio je ovaj mladić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    9. januar 2018 | 19:04

    Sta je ovo bajke brace grim

  • Ozon

    9. januar 2018 | 19:01

    Pricam ti pricu...

  • SrbIN

    9. januar 2018 | 21:55

    Tako sam i ja krenuo da trgujem sa jednim sandukom jabuka pa dva pa pet pa godinu pa dve i onda nasledim od tetke iz Kanade dva miliona dolara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA