Vozači, ove godine ipak NE MORATE da menjate tablice i saobraćajnu dozvolu, osim ako ne pripadate ovoj grupi

Vozačima kojima ističe saobraćajna prilikom registracije dobiće potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava

  • 13

Svi oni kojima tablice i saobraćajna dozvola ističu u ovoj ili narednoj godini, neće morati da troše novac na zamenu saobraćajne jer je rok važenja produžen za još dve godine.

Šta znače oznake na biometrijskoj saobraćajnoj dozvoli

Kako je za portal 021 pojasnila vlasnica servisa "Auto-tehnike" Gordana Drageljević, prošle godine doneta je zakonska uredba kojom je omogućeno produženje važenja registarskih tablica sa sedam na devet godina.

- Kada se počelo sa izdavanjem novih tablica 2011. godine Pravilnik o registraciji vozila je propisao da je rok važenja od sedam godina. Međutim, ono što mnogi vozači ne znaju je da je Pravilnik izmenjen i da je taj rok sada produžen na devet godina osim onih tablica sa oznakama č, ć, š, ž, đ, w i y - kaže Drageljević.

Ona napominje da svi oni kojima saobraćajna ističe još uvek ne moraju da računaju na dodatni trošak jer će prilikom registracije dobiti potvrdu od strane MUP-a da se važnost saobraćajne dozvole produžava.

- Ta potvrda se izdaje na srpskom i engleskom jeziku. Veoma je bitno da vlasnici vozila čuvaju ovu potvrdu i nose je sa sobom, naročito prilikom putovanja u inostranstvo, a i prilikom narednih registracija - navodi Gordana Drageljević.

Po isteku važenja ove potvrde, odnosno devet godina od dana izdavanja tablica vozači će biti u obavezi da ih zamene.

Daljinac

(Telegraf.rs / 021.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    18. januar 2018 | 15:46

    Strasno pa ovo je greska drzave.Pre dve god sam dobio tablice za Ž i ciji je to problem.Naravno udri po narodu trazili ste gledajte.Nikad mira.Te gorivo skace ,poskupljuje rec sad jos i slova.Strasnooooooi

  • Coa

    17. januar 2018 | 13:25

    Dobili potvrdu za produzetak saobracajne dozvole do 2020-te i isli u Hrvatsku. Nasi policajci na prelazu, kad su videli potvrdu, crkli od smeha, kazu Hrvati vas nikad nece pustiti preko granice sa ovim cudom. Na srecu saobracajna je jos vazila pa nismo isprobavali srecu. Nevidjena glupost, zamislite ljude koji zapale 700km do Grcke ili Austrije i budu vraceni zbog potvrde na komadu papira. Banana drzava koja ne moze ni Saobracajnu izdati.

  • Zoća

    19. februar 2018 | 20:19

    Prvo su mi iz dali vazeci dokument-atest za auto-gas na 10 godina, pa su ga nekim cudom skratili na 5 godina, plati reatest. Onda su mi uvalili EĐ na tablice, sada opet plati-zameni ih zbog njihovih gluposti. Sledece godine menjaj bocu za gas pa plati reatest... To nigde nema, umesto da se stimulise ekolosko gotovo gas na inace starim i losim motorima, deri im kožu s'leđa... Ćutaće, iždržaće, istrpeće, dok na kraju svi odavde ne odu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA