Čuvajte se, stiže nam ledena kiša: Evo kada počinje u svim delovima Srbije (FOTO)

Naročito će je biti u Vojvodini i u ističnoj Srbiji

  • 0

Pre nego što se na Srbiju "spuste" prolećne temperature, u našoj zemlji će posle snega i minusa, u utorak a ponegde i u sredu padati i kiša koja će se lediti na tlu.

Stiglo proleće: Ako kalendar laže, visibabe ne lažu! (FOTO)

Tim povom Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje u kojem se navodi da se kiša koja će se lokalno lediti na tlu očekuje sutra ujutru i pre podne na severu Srbije i po pojedinim kotlinama, a posle podne, uveče i tokom noći u Timočkoj Krajini. U Timočkoj Krajini ona se očekuje i u sredu ujutru i pre podne.

Prinstkrin: RHMZ

Đorđe Đurić, meteorolog kompanije "Veder tu ambrela" (Weather2Umbrella) precizira za naš portal da će kiša početi da pada ujutro između hladnog i toplog talasa.

-  U utorak ujutro će se i dalje zadržati minus a u toku dana će doći do osetnog otopljenja. Između tog hladnog i toplog talasa, odnosno prilikom dolaska toplog vazduha doći će do kiše koja će se lediti pri tlu i to će biti u jataranjim časovima. Ledena kiša se stvara kada u višim slojevima atmosvere dođe do otopljenja, i počne da pada kiša na zemlju gde su i dalje temperature u minusu - objašnjava Đurić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On navodi gde će sve padati kiša.

- Naročito će je biti u severnim delovima, na području Vojvodine i u ističnoj Srbije. Tu bi moglo da bude susnežice, snega i kiše koja se ledi pri tlu. U ostalim predelima biće uglavnom suvo. Tokom dana u utorak u celoj zemlji biće oblačno i osetno toplije povremeno sa običnom kišom a na planinama sa snegom. Krajem dana padavine će prestati - kaće Đurić.

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA