Od utorka u prodaji zbirke zadataka iz srpskog i matematike: Kreću pripreme za malu maturu

Zbirke su dragocena pomoć osmacima da što bolje provere znanje pre konačnog izlaska na ispitni megdan u junu jer im približavaju model zadataka koji će se naći na završnom ispitu

  • 0

Zbirke zadataka iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, matematike i kombinovanog testa za pripremu đaka koji polažu malu maturu su odštampane i mogu se nabaviti već od sutra u knjižarama "Prosvetnog pregleda" i drugim knjižarama širom Srbije ili pouzećem.

Šta sve podrazumeva novi model polaganja male mature: Testovi postaju važniji od USPEHA U ŠKOLI!

Zbirke su dragocena pomoć osmacima da što bolje provere znanje pre konačnog izlaska na ispitni megdan u junu jer im približavaju model zadataka koji će se naći na završnom ispitu.

Svaka zbirka sadrži po 450 zadataka – jedna petina je nova u odnosu na prethodnu godinu i svi su raspoređeni na osnovni, srednji i napredni nivo. Na kraju publikacija, koje je pripremio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, nalaze se rešenja. Zbirke su štampane i na jezicima nacionalnih manjina.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Sve tri zbirke koštaju kao i prošle godine, 670 dinara, a pojedinačno, cena Zbirke za srpski (maternji) iznosi 300 dinara, za matematiku 190, dok će se Zbirka zadataka za kombinovani test prodavati za 180 dinara. Osmaci koji žele da vežbaju zadatke i pitanja koji su bili na testovima prethodnih godina mogu da ih kupe po ceni od 200 dinara.

U novom broju "Prosvetnog pregleda" (koji će se naći pred čitaocima 18. januara) biće objavljen kalendar takmičenja za nadarene i talentovane osnovce i srednjoškolce.

Daljinac

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA