≫ 

Fantastični uspeh srpske policije: Sklonjeno 4 tone droge sa ulica, ovo su najbolji rezultati u poslednjih 10 godina (VIDEO)

Gledajući ovaj period počinjeno je i najmanje ubistava

  • 5

Pripadnici policije Republike Srbije u protekloj godini napravili su rekordne rezultate u više oblasti. Tokom 2017. policija je zaplenila 4,1 tonu narkotika, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina, a zbog prodaje i držanja droge procesuirano 1.668 osoba.

Veliki ulov srpske policije: Na Horgošu zaplenjena ogromna količina kokaina vrednog MILION EVRA (FOTO)

Zahvaljujući požrtvovanom i efikasnom radu policije nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta, te je u godini za nama izvršeno 91.283 krivična dela, što je najmanji broj u poslednjih deset godina. Gledajući ovaj period počinjeno je i najmanje ubistava, dok je broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 17 odsto u odnosu na prosek u poslednjih deset godina.

Pripadnici policije su u 2017. godini ugasili i sprečili širenje 31.328 požara, izdali više od 2,4 miliona pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola, a na graničnim prelazima izvršena je kontrola skoro 69 miliona putnika.

Takođe, pripadnici policije su učenicima četvrtog i šestog razreda osnovnih škola održali 20.815 predavanja u okviru predmeta Osnovi bezbednosti dece.

- Tim posvećenih profesionalaca Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnoj godini danonoćno je radio za Srbiju i rezultati govore o tome. Naš zadatak i u 2018. godini biće da Srbija i njeni građani budu bezbedni - poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović.

Video-snimak pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA