≫ 

Posete u ovoj bolnici strogo su zabranjene: Pojavio se virus gripa tipa B!

U dečjem dispanzeru povećan je takođe broj poseta, mališani se žale na glavobolju, visoku temeparturu i na malaksalost

  • 1

Virus gripa tip B registrovan je kod četiri pacijenta u Kikindi, koji su primljeni na infektivno odeljenje u Opštoj bolnici u ovom gradu - potvrdili su iz kikindskog Zavoda za javno zdravlje.

SPASITE SE GRIPA: 7 stvari koje morate odmah da uradite ako vam je neko u kući bolestan da izbegnete zarazu

Zbog virusa koji preti građanima Kikinde, posete u bolnici su zabranjene kako ne bi došlo do širenja gripa. Kod četiri osobe uzeti su uzorci.

- Dve osobe su sentilnog uzorka, a dve su hospitalizovane. Kod jedne osobe je nastupila i upala pluća.Kod pacijanata je dijagnostifikovan virus gripa tipa B, za razliku od prethodnih godina kada smo imali virus gripa tipa A. Simpotimi ove bolesti su izrazito visoka temperature , malaksalost i bolovi u mišićima, potvrdila je dr Tatjana Pecarski Karać-načelnica Odeljenja za prevenciju i zaštitu bolesti u ZZJZ.

Foto: obki.rs

Prema tvrdnjama nadležnih, građani su u Kikindi pokazali veliko interesovanje za vakcinacijom, oko 3.000 meštana primilo je vakcinu protiv gripa. Uprkos visokom stepenu vakcinacije odlučeno je da se sve posete u Bolnici zabrane,dok ne dođe do izolacije virusa.

U dečjem dispanzeru povećan je takođe broj poseta, mališani se žale na glavobolju, visoku temeparturu i na malaksalost. Virus gripa tipa B obično se širi sa polaskom dece u školu, u zatvorenim prostorima te su preporuke nadležnih da se prostorije provetravaju, održava lična higijena , te i dovoljan unos namirnica obogaćenih vitaminom C.

Daljinac

(D.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA