Lopovi uhvaćeni kako kradu naftu iz kamiona kod Čačka: Tužilac jednog pustio jer mu je poverovao da je morao u WC (VIDEO)

Sve se dogodilo u cik zore kada su kradljivci uhvaćeni na licu mesta sa kantma i crevom u rezervoaru kamiona

  • 14

Brojni prevoznici i kamiondžije godinama su u strahu od kradljivaca koji im na razne načine istaču naftu pa ih čak i fizički napadaju na uporištima. Vozači drumskih krstarica kažu da imaju zaštitu policije, ali da pravosuđe pušta uhapšene lopove čak i kada su uhvaćeni na delu.

Srpski kamiondžija okačio sliku svog doručka: Hoće li i dalje da mu govore "lako je vama, samo sedite i vozite" (FOTO)

Najnoviji slučaj se dogodilo u cik zore kod Lučana kada su kradljivci uhvaćeni na licu mesta sa kantma i crevom u rezervoaru kamiona, što zakon tretira kao tešku krađu. Policija je četiri noći po celu treću smenu dežurala na parkingu, smatrajući da se kradljivci moraju ponovo pojaviti i bili su upravu.

Prevoznik Predrag Milutinović mislio je da je time njegov problem rešen jer su lopovi uhapšeni.

Međutim, Osnovno javno tužilaštvo u Čačku oslobodilo je odgovornosti jedno od dva lica koja su zatečena u četiri sata ujutru na parkingu. Tužilac mu je poverovao da nije imao pojma da se krade nafta i da je iza kamiona stao samo iz fizioloških potreba.

Prema rečima Milutinovića auto lopova je bio parkiran na dva metra od kamiona, dok su kante i crevo bili pored samog rezervoara.

Predrag Milutinović Foto: Printskrin/Prva.rs

- Branio se da je on samo dodao kante i da nije znao zašta šta će dalje biti sa njima. U pola četiri je došao iz Čačka i nije znao šta će da radi u Lučanima pored rezervoara. Sledeću izjavu je dao malo drugačiju, da je otišao iza mog kamiona u VC i kada se vratio dugi je već istakao - ogorčen je prevoznik i dodaje da ne može da veruje da je lice oslobođeno optužbe.

Osnovno javno tužilaštvo u Čačku nakon sprovedenog dokaznog postupka odbacilo je krivičnu prijavu pored jednog lica uhvaćenog pored kamiona na parkingu. A u rešenju se kaže da u konrektnom slučaju nema osnovi sumnje da je izvršio navedeno niti bilo koje krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Prevoznici su nezadovoljni ovakvim ishodom jer su kako kažu svakodnevno izloženi krađama.

Foto: Printskrin/Prva.rs

Milovan Urošević jedan od prevoznika kaže da se kradljivci služe svim sredstvima da dođu do nafte.

- Guraju dizalicu ispod rezervoara dok ga ne probuše i isteknu gorivo u kantu, jednom su čoveku ukrali ceo rezervoar. Ne mogu da verujem da su lice uhvatili u krađi da su ga oslobodili, prosto mi nije jasno - kaže Urošević.

Pa tako ukoliko budući lopov ima problema sa bešikom i probavom ne mora da brine, to mu može biti odličan lek protiv zatvora.

Prevoznici širom sveta zabrinuti su zbog ove situacije. Naime, nije im jasno zašto je pušten iz zatvora neko ko je počinio tešku krađu. Na Fejsbuku se ova tema već komentariše, a njihova ogorčenost sve više raste.

Celi prilog možete pogledati ovde:  

Daljinac

(Telegraf.rs/Glas zapadne Srbije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1989

    28. januar 2018 | 11:46

    Ovaj nas pravosudni sistem je bruka i sramota.Pa da li te sudije imaju i malo pameti.

  • dragan

    28. januar 2018 | 11:21

    Zašto se čuditi? Meni su lopovi pre 3,5 god. ukrali kamion. Policija uhvatila lopova stavila ga u pritvor. Mesec dana kasnije tužilac ga je oslobodio jer policija nije pronašla kamion.

  • @ KiKi

    28. januar 2018 | 13:05

    Pa skupština imenuje sudije i tužioce A da nećemo o politici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA