≫ 

Novi JEZIVI trend među tinejdžerima u Srbiji: Deca se slikaju dok se drogiraju - u školi, na času, pored policijskih kola! Fora je samo da džoint bude što veći (FOTO)

Sve je objavljivano na, sada ugašenom, Instagram nalogu "Droga Srbija"

  • 69

Svako malo se pojavi snimak tuče među učenicima, vršnjačkog nasilja ili dogovorenih masovnih tuča, ali novi, opasan trend pojavio se među tinejdžerima u Srbiji. Fotografišu se dok uživaju u zabranjenim supstancama i sve to objavljuju na Instagram nalogu "Droga Srbija". Profil je u međuvremenu ugašen, ali da li i trend ostaje da se vidi.

Učenice se brutalno udaraju, a podivljala masa navija: Organizuju se masovne tuče tinejdžera, ne zna se koji je snimak iz Splita užasniji (VIDEO)

Nalog je zapratilo oko 1.300 ljudi, za samo osam dana, kada je postavljena prva fotografija. Osim očigledno nedozvoljenih opojnih droga i neretko njihovih povećih količina, na ovim slikama zabrinjavajući je i uzrast osoba koje su na slici, jer deluje da je većina njih maloletna ili još u srednjoj školi.

Koliko se klinci iz Srbije osećaju moćno i nezaustavljivo pokušavaju da pokažu i smotanim džointima uvaljeni u poslednjim redovima školske klupe, ne prezajući od mogućnosti izbacivanja, pripaljujući ih uz policijski automobil ili fotografijom sa terase na kojoj u ruci drže poveću količinu marihuane, dok se u pozadini vide policajci na parkingu, piše Blic.

Printskrin: Instagram

Na ostalim objavama, uz koje je stajao i link ka profilu autora fotografije, hvalisavost ide dalje uz "aranžiranje" hiljadama dinara i stotinama evra.

Paketom "trave" oni "telefoniraju" na ulici, kod kuće gaje marihuanu, belim crtama šaraju po stolovima i hvale se tabletama, između ostalog i paketima "ksanaksa", kratkotrajnog anksiolitika iz benzodiazepinske klase psihoaktivnih lekova.

Printskrin: Instagram

Na stranici "Droga Srbija" isticano je da ne promoviše prodaju i konzumiranje opojnih droga. Ipak, u opisu profila bilo je istaknuto da prvih 10.000 pratilaca "dobija poklončić", a objavljene fotografije predstavljaju kao dela svojih pratilaca, koje obeležavaju u svojim objavama.

Printskrin: Instagram

Roditelji su već alarmirani na društvenim mrežama i ljuti jer je trend "Bogatih klinaca sa Instagrama" otišao mnogo dalje, od bahatosti do drskosti - predaleko.

Printskrin: Instagram

- Drogu za uživanje pripremaju u školskim klupama za vreme časa, školskim odmorima, školskim toaletima, školskim dvorištima, na ulici, stanu. Roditelji, da li se zapitate šta vam deca rade u školi! Došli smo u stadijum kada više ovi klinci nemaju respekt prema nikome, pa čak ni prema policiji! Prijatelji, vi koji brinete o svojoj deci, idite na ovaj Instagram profil i proverite da slučajno među ovim narkomanima nije i vaše dete. Toliko o pravima deteta. Decu smo nekada slali u škole da se školuju, a sada ih šaljemo da se drogiraju - napisao je jedan od korisnika Fejsbuka.

Pogledajte i snimak tuče devojčica u Splitu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aman

    31. januar 2018 | 23:29

    RODITELJI OPAMETITE SE!NE VERUJTE TOLIKO SVOJOJ DECI,MA KOLIKO GOD DIVNI BILI NE ZNATE KOLIKO UMEJU DA LAZU,NARAVNO DA TREBA UVEK DA VERUJETE SVOJOJ DECI I DA IH SASLUSATE,ALI VERUJTE MI NISTE SVESNI STA SVE MOGU DA VAM RADE IZA LEDJA I STA SE SVE SPOSOBNI DA KRIJU!

  • mitiser

    31. januar 2018 | 23:40

    Eeehh da je to samo trava,dete od 13 godina šmrče spid i kljuka se rivotrilima verovali vi ili ne......Tužna nam je ova Srbija,tužna.

  • Casaleone

    31. januar 2018 | 22:54

    Ajd' sto ova danasnja mladez pije pusi,drogira se,al' sto sedi na 'ladan beton?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA