U Sjenici 100 domaćinstva pod vodom: Ispumpava se voda, Gorska služba spašavanja na terenu, situacija dramatična! (FOTO)

Opštinske službe i Gorska služba spašavanja ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i dvorišta

  • 0

Obilna kiša i naglo topljenje snega podigli su nivo reke Grabovice u Sjenici, a podzemne vode su prodrle u nekoliko podruma u centru grada, dok je oko 100 domaćinstava u okolini nekadašnje fabrike "Vesna" i naselju Bukrš poplavljeno, rekao je danas zamenik predsednika opštine Mikailo Kaličanin.

Naselje iz pakla ponovo pliva! Vojvode Vlahovića odsečeno od sveta, iako je na 15 minuta od centra Beograda (FOTO)

Prema njegovim rečima, opštinske službe i Gorska služba spašavanja ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma i dvorišta, kao i iz kotlarnice Osnovne škole "12. decembar".

Kaličanin je istakao da će opštinska komisija izaći na teren i popisati nastalu štetu, ali da lokalna samouprava nema sredstava da istu nadoknadi.

- Budžet naše opštine je veoma oskudan, ovo nije prvi put da nam se desi neka elementarna nepogoda. Mi smo imali ovih problema i prošle i pretprošle godine, letos problem sa sušom, zna se kakve su ovde zime, na žalost pomoći od države nije bilo - navodi Kaličanin za Glas zapadne Srbije.

On je istakao da se zbog opasnosti od ponovnog izlivanja na kritičnim tačkama prati vodostaj reke Grabovice, a sve ustave su podignute.

U video-snimku ispod pogledajte kako izgleda poplavljena ulica u blizini Buvljaka:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA