Tužilaštvo prikupilo sav materijal u vezi sa lažnim isceliteljem Alenom Azarićem

U okviru predistražnog postupka, televizija "Pink" dostavila je tužilaštvu snimak emisije u kojoj su gostovali Azerić i naš poznati vrsni hirurg Momčilo Moma Jakovljević

  • 21

Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu stigao je dodatni materijal u vezi sa lažnim isceliteljem Alenom Azarićem a koji su tražili u okviru predistražnog postupka protiv njega.

Diplome lažnog iscelitelja ne mogu čak ni da se provere: Nije završavao škole, već kurseve, a evo kako leči (VIDEO)

Azerić se, da podsetimo, predstvalja kao doktor koji leči i najteže oblike karcinoma i to bez da uzima jedan dinar od bolesnih ljudi.

Priča o njemu zavrtela se u javnosti kada je 30. januara gostovao u Jutarnjem programu Televizije "Pink", i kada je rekao da ima više od 53.000 pacijenata kao i da je više hiljada izlečio, a kada je studio napustio naš vrsni hirurg Momčilo Moma Jakovljević, kojeg je Azerić žestoko izvređao.

Tužilaštvo je, kako je tada Telegrafu rečeno, u tom trenutku već imalo pokrenut predistražni postupak protiv Azerića još od 10. januara, a sa novim dešavanjima koja su se odigrala na "Pinku" samo je trebalo da se dopuni predmet.

Printskrin: Pink

Od televizije je traženo da im se dostavi snimak tog gostovanja kako bi se dopunio zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja policiji, što je Pink i učinio.

Televizija "Pink" je dostavila traženi materijal tužilaštvu u utorak, 6. februara - rečeno je za Telegraf.rs u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U toj emisiji, da podsetimo, u kojoj je Azerića Jakovljević nazvao šarlatanom, lažni iscelitelj je tvrdio da nije nikakav prevarant već da je doktor koji ima dve diplome a da mu je još jedna na putu. Naime, navodno je završio Američki fakultet za prirodnu medicinu, i Fototerapiju u Zagrebu dok završava kinesku tradicionalnu medicinu.

Foto: Privatna arhiva

Ispostavilo se, međutim, da je Azerić sam sebi "skočio u usta" jer je u prethodnom godstovanju u decembru 2017. godine za jedan Jutjub kanal govorio kako nije završavao škole već kurseve, i nepriznati fakultet Miroljuba Petrovića.

S obzirom na to da je tužilaštvo prikupilo materijal, on će biti predat policiji koja bi trebalo Azerića da sasluša.

Podsetite se ovog gostovanja na "Pinku":

Daljinac

(Lj. R. / lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    9. februar 2018 | 09:12

    Ha,ha,ha,nema potrebe da gledam ponovo snimak sa Pinka.Dr.Jakovljevic je u pravu.Alen"vrac" je najobicniji sarlatan.Proteran iz Nemacke zbog prevara pokusava da nadje klijente u Srbiji.E sada ako uspe,uspeo je.Tvrdim da je prevarant.

  • Maki

    9. februar 2018 | 09:13

    Ja sam lekar, a sa ovim čovekom sam stupio u kontakt pre 2 godine kada je meni blizak neko bolovao od karcinoma.Čisto iz znatiželje sam hteo da vidim šta on to nudi. Tad sam se uverio da ovaj čovek pojma nema o medicini.A što se tiče ovog kanabisovog ulja i ostalih preparata tvrdim da ne može da ubije kancerske ćelije i da izleči karcinom, eventualno može da pomogne protiv bola i nesanice. Ovim putem poručujem svima koji čitaju da se na vreme kontrolišu kako bi se eventualno,ako se razbole,"na vreme" otkrilo.

  • Vera

    9. februar 2018 | 09:07

    Ja tom coveku verujem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA