Nestao patrijarh Irinej, danima ga niko nije video: Propustio je i sahranu Nebojše Glogovca kog je mnogo voleo

Patrijarh je u ponedeljak imao mnogo neodložnih obaveza u jednoj od eparhija

  • 24

Patrijarh srpski Irinej nestao je na nekoliko dana, a sveštenici iz njegovog okruženja ostali su prilično zbunjeni, jer ga nisu viđali u Patrijaršiji niti u Beogradu. Prvo su pomislili da ima neke zvanične sastanke ili obaveze van grada, ali su shvatili da bi oni za to morali unapred da znaju.

MRAČNE TAJNE SRPSKE CRKVE: Kako je blagajnik Patrijaršije ukrao milion evra, pa uložio u drogu i živeo u luksuznoj vili na Dedinju

Ubrzo je krenula pomalo komična potraga, ali i saznanje gde se Njegova svetlost nalazi.

- Javio se u nekom momentu i obavestio nas da je bio u banji u Vojvodini. Nakon toga je otišao u Kanjižu, gde je služio svetu liturgiju u Hramu Sabora Svetog arhangela Gavrila. U banju je otišao sa najbližim saradnicima, tamo se relaksirao i malo odmorio - započeo je priču sagovornik.

Sve se dobro završilo.

Foto: Tanjug/Televizija Hram/Đakon Dragan S. Tanasijević

- Ispričao nam je da kada god mu ponestane snage i kada se umori od previše obaveza, na nekoliko dana ode do te banje da se okrepi. On zaista mnogo radi, služi liturgije gotovo svakodnevno, ide na razne događaje, a pri tome konstantno kontroliše eparhijske kase da ne bi došlo do nekog neprijatnog iznenađenja kakvih je bilo u prošlosti - kaže izvor.

Ni bolest patrijarha ne sprečava u radu.

- I kad je prehlađen, on odlazi da služi najavljene liturgije. Zaista je mnogo vredan i odgovoran - ističe sagovornik.

Partijarh Irinej je bez obzira na godine dobrog zdravlja.

Foto: Marko Jovanović

- On je čovek u ozbiljnim godinama, ima skoro devedeset. Ali, hvala bogu, zdravlje ga dobro služi, redovno odlazi na lekarske preglede, i njegovi lekari su zadovoljni. Ipak, kaže da mu odlazak u banju pomaže da ostane vitalan. Za tih nekoliko dana boravka tamo on plati nešto skromno, ne boravi za džabe, ali i ne izdvaja veliki novac. On je čovek koji je poznat kao veliki štediša - dodaje izvor.

Patrijarh je u ponedeljak imao mnogo neodložnih obaveza u jednoj od eparhija, pa je bio sprečen da prisustvuje sahrani velikog Nebojše Glogovca i da drži opelo.

Foto: ATA Images

- Bilo mu je neizmerno žao što nije mogao da bude na sahrani. Mnogo je voleo Glogovca, često se i sretao sa njim i vest o njegovoj smrti ga je užasno potresla - zaključuje razgovor sagovornik.

VIDEO: TAJNI SNIMAK IZ CRKVE: Pogledajte kako POP u Hramu Svetog Save KRADE PARE IZ SEFA.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jhf

    14. februar 2018 | 08:03

    Niko kao Patrijarh Pavle!

  • Rj38

    14. februar 2018 | 09:03

    Patrijarh Pavle,SVETAC,ne bi nestao.....

  • dmitra

    14. februar 2018 | 10:19

    Svaka cast Glogovcu,nek mu je laka zemlja, ali ljudi, sto bi patrijarh sluzio opelo njemu. Pa sta je patrijarh . Seoski popa. Aman ljudi kod nas sve zasluzni postadose Za sta ? Kulturni i moralni status , nikad gori, a mi fabrikujemo zasluzne ? I to cemo da obesmislimo. Ko i sve uostalom u ovom ludom vremenu brisanja svega postignutog i nameranja novih vrednosti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA