4 minuta čuda u selu kod Šapca: Prase Života je umiralo, ali pas Džoni šapama i njuškom nije dao da srce stane (SNIMAK REANIMACIJE)

Čak i kad je uspeo da ga oživi nije se odvajao od svog malog prijatelja

  • 29

Nema tog naučnika koji će posle ovog snimka moći da kaže da životinje ne razmišljaju. Za ovo što se desilo na maloj seoskoj farmi u blizini Šapca ne treba dresura. U glavnoj ulozi bio je pas Džoni koji nije dozvolio da njegov prijatelj, malo prase, umre. Puna 4 minuta ga je reanimirao, sve dok prase nije otvorilo oči.

Konj Biljan je umalo umro pateći za prijateljem, zecom Mladenom: Gazda ga izlečio od tuge - zagrljajem (FOTO)

Do tragedije je došlo kada je krmača udavila svoje prase nesmotrenošću. Gazda Milenko Ignjatović je pokušao da oživi prase, ali onda se umešao pas Džoni. On se nije predavao. Počeo je sa oživljavanjem, stiskao malo prase njuškom i šapom, baš onako kako ljudi rade kada vrše reanimaciju.

Puna četiri minuta trajala je drama, ali srce je napokon proradilo. Prase je počelo usporeno da diše, a Džoni ga je gurao da se pridigne i stane na svoje noge.

Foto: Telegraf

Nakon što je uspeo u svojoj misiji, neverovatni pas je ostao pored svog malog prijatelja, posmatrao ga kako se oporavlja. Ponet svime što se dogodilo, gazda Milenko je prasetu dao simbolično ime - Života.

I to nije sve. Kako nam je ispričao, mali terijer Džoni je jako pametan.

- On je uspevao da otvori prozor na kolima sa unutrašnje strane, što nije jednostavno. Potrebno je povući ručicu, a zatim skliznuti prozor udesno, da bi se isti otvorio.

Foto: Telegraf

Kao da sve ovo nije dovoljno, Džoni i Života nisu jedina čuda na Milenkovoj farmi.

- Sticajem okolnosti, držim krmače koje se prase, pa sam imao slučaj da jedna od njih njuškom otvori kliznu kapiju na dvorištu da bi otišla kod prasica. Druga, pak, zubima pritisne ručku na vratima i ista otvori i ode kod prasica - priseća se.

Pogledajte kako Džoni oživljava malo prase:

Daljinac

(J. S/j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mila

    14. februar 2018 | 23:17

    ŽIVOTA I DŽONI SU ZASLUŽILI LEP I MIRAN ŽIVOT , KAO SIMBOL PRIJATELJSTVA TREBA IH SAČUVATI...NE DAJTE ŽIVOTU NA TRPEZU !

  • Sova

    14. februar 2018 | 21:55

    Ulepsa mi vece i dan

  • majche

    14. februar 2018 | 22:08

    Moramo jos mnogo da ucimo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA