BRIGA ZA ZDRAVLJE NAJMLAĐIH: U Tiršovu 2 biće uloženo 54 miliona evra (FOTO)

Premijerka sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorom Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoranom Radojičićem obišla radove na obnovi Univerzitetske dečje klinike

  • 37

U izgradnju Tiršove 2 biće uloženo 54 miliona evra iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Radojičić odgovorio na optužbe da je menjana njegova imovinska karta u Agenciji za borbu protiv korupcije (FOTO)

Ona je sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i direktorom Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj Zoranom Radojičićem obišla radove na obnovi Univerzitetske dečje klinike.

Kako je rekla za obnovu fasade, promenu prozora i vrata, ali i nabavku najsavremenijih aparata u Tiršovu uloženo je sedam miliona evra.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Vlada Srbije i Beograd, kako je rekla, još razmatraju gde bi bila najbolja lokacija za izgradnju novog objekta- Tiršovu 2.

Brnabić je podsetila da je Tiršova važna za Beograd, Srbiju, ali i region, te da se u toj ustanovi leče deca iz Srbije, Makedonije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Prištine.

- Daćemo sve od sebe da ubrzamo radove i da oni budu završeni u roku - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Direktor Tiršove Zoran Radojičić rekao je da je nabavljeno osam aparata kao prvi deo tendera koji će biti realizovan, a da će biti nabavljeno 115 aparata koji će osavremeniti rad klinike.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Ministar Lončar je naglasio da je ulaganjem više od pet miliona evra u nabavku aparata biti rešeno pitanje opreme za Tiršovu koja će u narednih sedam godina moći da funkcioniše po svetskim standardima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Posebno je ponosan, kako je rekao, što je u Tiršovoj na specijalizaciji 100 mladih lekara iz oblasti pedijatrije i dečje hirurgije, te da je to garant da će u budućnosti imati ko da leči decu.

On je podsetio da su specijalizacije bile zabranjene kada je došao na mesto ministra zdravlja, što je pretilo da ugrozi funkcionisanje rada zdravstvenih ustanova.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    16. februar 2018 | 14:55

    Zdravlje nema cenu.

  • Sandra

    16. februar 2018 | 19:48

    Svaka cast, to je od velike vaznosti za nase malisane ne samo iz Beograda vec I regiona. Samo tako nastavite.

  • Nikola

    16. februar 2018 | 15:24

    Ulaganje u zdravstvo je prava stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA