≫ 

Morbili odneli prvu žrtvu zaposlenu u srpskom zdravstvu: Od malih boginja preminula žena (45) koja je radila u Kliničkom centru Srbije

Do sada je pet osoba umrlo od komplikacija izazvanih malim boginjama

  • 29

Žena (45) koja je radila kao razvodnik pacijenata u Klinici za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije, zvanično je prva žrtva morbila u redovima zaposlenih u zdravstvu Srbije.

Još dve Beograđanke umrle od morbila: Do sada pet smrtnih slučajeva u Srbiji, situacija postaje alarmantna

Novi trend među roditeljima u Srbiji: Izmišljaju alergije na jaja da deca ne bi primila vakcinu

Zaposlena na Endokrinologiji imala je hronično oboljenje i zbog toga je bila na bolovanju od oktobra prošle godine. Ona je preminula u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS usled upale pluća kao komplikacije malih boginja 19. februara.

Foto-ilustracija: Profimedia/Sciencephoto RM

Do sada je pet osoba umrlo od komplikacija izazvanih malim boginjama. Na zvaničnom spisku, zaključno sa 19. februarom, ukupno je 2.280 obolelih, a kod 1.194 morbile su i laboratorijski potvrđene. Zaraza je izbila krajem oktobra na KiM, potom se prelila u centralnu Srbiju, a od početka februara epidemije malih boginja prijavljene su na teritoriji opština Tutin (33 obolelih) i Valjevo (16 obolelih). Porodične epidemije prijavljene su u Vranju (dvoje obolelih) i Rumi (troje obolelih).

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Na Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS trenutno je 46 pacijenata sa komplikacijama malih boginja, a u poslednja 24 sata ova klinika je primila 14 novih pacijenata za hospitalizaciju - kaže direktor te klinike dr Goran Stevanović za "Novosti".

Obolelelih ima i među zdravstvenim radnicima, i ima ih između 100 i 200 zdravstvenih radnika. Od toga je samo u KCS od morbila dosad obolelo 25 zaposlenih.

Daljinac

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    21. februar 2018 | 08:08

    Aj da se ne lažemo,ta žena je sigurno bila vakcinisana.Zašto je onda obolela?Da se možda iza toga ne valja nešto mnogo krupnije?Istinu na svetlost!!!

  • mila

    21. februar 2018 | 08:56

    Ko je god preminuo imao je vec neku hronicnu bolest ,anomaliju ili neko drugo primarno oboljenje organa na kome navodno nastaju sekundacije od malih boginja , sto bi i svaki drugi i najmanje opasan virus mogao izazvati.Pa je stvarno zalosno koristiti viremiju ,paniku i tabularazu u ljudskoj svesti kako bi unovcili vakcine . Ljudi moji narod se vara godinama i laze i nije ni cudo sto vise ne veruje ,farmakoloske mafije na svakom koraku a ni lek protiv bolova nije sto je bio . Inace imunizacija nekad za pozeleti ,da vapis da ti daju vakcinu a ovaj crv sumnje danas nije slucajan .

  • brana

    21. februar 2018 | 08:40

    Lepo su Amerikanci upozorili svoje gradjane da su posejali na svom poligonu za ispitivanje smrtonosnih bolesti tj Kosovu virus malih boginja.Posle radijacije,raznih gripova,novih droga sad su na redu boginje i lepo upozoravaju svoje gradjane da ne idu u Srbiju zbog opasnosti.Ko to nije shvatio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA