U danima kada je jutarnji minus, možete da napravite KARDINALNU GREŠKU sa kolima. Postoje 3 načina da je izbegnete

Niste samo vi kao vozač ugroženi, već i pešaci

  • 1

Vozila sa neočišćenim vetrobranskim i drugim staklima ovih dana uopšte nisu retkost na ulicama i putevima, što zbog toga što vozače mrzi ili ne stižu da ih očiste, što zbog toga što računaju na to da će sistem za grejanje da otopi sneg. Pri tom im je zbog toga vidljivosti značajno oslabljena i bezbednost, kako njih samih, tako i ostalih učesnika u saobraćaju, piše magazin SAT plus.

Sneg u Srbiji nije prestao, tek nam stiže ludilo: Od večeras totalni haos nad Srbijom! (FOTO)

Jednako su ugroženi i pešaci jer ih vozač od neočišćenih komada snega možda neće videti na vreme. Zato je jednako važno da pre nego što krenete očistite sva stakla i svetla na vozilu. Krenite dovoljno ranije, jer ne postoji opravdanje "žurio sam". Ovo su stvari kod kojih nema odstupanja.

Foto: Pixabay

Dva su načina da proces ubrzate i krenete brže:

- Tokom zimskih dana koristite tečnost za stakla sa što nižom temperaturom mržnjenja jer je to glavni preduslov za normalnu vidljivostSamim tim će se stakla brže i odlediti.

- Ko baš ne može da stigne da očisti sva stakla, neka ostavi bočno levo iza vozačevog sedišta jer je ono u vožnji najmanje potrebno. Ovo izbegavajte, osim u slučaju krajnje nužde.

- Za one koji nemaju garažu, a ne žele da čiste sneg, dobro rešenje može da bude cerada ili deblji najlon preko stakala.

Daljinac

(Teelegraf.rs / SAT plus)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    22. februar 2018 | 10:52

    Pa što to ranije niste rekli, ovako sam se izlagao smrtnoj opasnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA