Ovaj srpski grad uskoro dobija STAZU LJUBAVI: Putokaz će imati 3 reči, a na posebnoj statui zaljubljeni će ostavljati srca

- Ovim projektom predviđeno je da ispred same Kuće za venčanje bude postavljena statua mladenaca od kovanog gvožđa, na koju bi, nakon venčanja, mladenci postavljali stilizovana srca - objašnjavaju u timu

  • 3

Niš će uskoro dobiti "Stazu ljubavi" koja će ići od Kuće za venčanje do Saborne crkve. Ovaj projekat kojim je kreativni tim Gradske opštine Medijana pobedio na "KreNI" konferenciji kreativnih industrija ima za ideju da oplemeni prostor na potezu od Kuće za venčanje do Saborne crkve.

Ovih 6 gradova u Srbiji uskoro dobijaju više od 20.000 jeftinih stanova!

- Ovim projektom predviđeno je da ispred same Kuće za venčanje bude postavljena statua mladenaca od kovanog gvožđa, na koju bi, nakon venčanja, mladenci postavljali stilizovana srca. Novcem od prodaje tih srca finansirala bi se vantelesna oplodnja i lečenje steriliteta. Na trotoaru od Kuće za venčanje do crkve bili bi iscrtani tragovi muških i ženskih stopa. U "street art" bio bi uključen i pešački prelaz do parka gde bi zebra bila stilizovana kao čipka - objašnjavaju u timu.

Foto: Mediajna

Ispred male crkve bio bi postavljen putokaz sa natpisima "Ljubav", "Vera","Nada" usmeren ka Kući za venčanje, Sabornoj crkvi i parku. Morala bi da postoji i kapija ljubavi koja će biti od kovanog gvožđa, kao i klupa za zaljubljene. Oni će biti smešteni na samom ulazu u park, pišu niskevesti.info.

Projekat bi najvećim delom bio finansiran iz sredstava prikupljenih od kotizacije opština čiji su timovi učestvovali na konferenciji.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA