≫ 

JEZIVA HLADNOĆA STIŽE U SRBIJU: U Beogradu noćas i sutra -17, u drugim gradovima još hladnije (PROGNOZA PO SATIMA)

Taman što smo se pripremili za -17, meteorolozi najavljuju još žešći minus za četvrtak

  • 14

Pravi ledeni dan Srbiju će okovati u četvrtak, s tim da najniža temperatura neće biti 17 stepeni ispod nule već će se spustiti do minus 18 a u pojedinim mestima i do minus 21. Sutra je na snazi i crveni meteolaram u većini mesta u zemlji, koji će važiti i u petak.

Ako je nekome od najstarijih komšija koji žive sami potrebna pomoć dok je loše vreme, javite se: Bračni par iz Beograda vraća veru u ljude (FOTO)

Printskrin: RHMZ

Trenutna prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), naime, kaže da će se minimalna temperatura spustiti i do minus 21 a maksimalna od minus 7 do tek minus 1.

Najhladnije će biti na Kopaoniku gde će minimalna iznositi minus 21 a maksimalna tek 7 stepeni ispod nule. Temperature od minus 18 biće u Novom Sadu, na Paliću i na Zlatiboru a maksimalna u ovim mestima iznosiće tek minus 5 odnosno minus 4 na Zlatiboru.

Printskrin: RHMZ

Samo stepen toplije biće u Kraljevu i Kragujevcu gde će minimalna iznositi minus 17 a maksimalna dva stepena ispod nule.

Beograd Printskrin: www.yr.no

U Beogradu će minimalna biti minus 14 a tokom dana će se skala u termometru popeti tek do 3. podeoka ispod nule.

Sneg će sutra padati samo u Loznici, na Kopaoniku i na Zlatiboru, dok će u ostalim krajevima biti sunčano vreme. Ali, kao što rekosmo, veoma hladno.

Niš Printskrin: www.yr.no

Zbog ovakvog vremena, za sutra je predviđen crveni meteoalarm u većini mesta u Srbiji. Ova alarm biće na snazi u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, zapadnoj Srbiji,  Šumadiji, Pomoravlju, jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

Kragujevac Printskrin: www.yr.no

Žuti meteoalarm, koji je trenutno u Srbiji, neće biti preinačen u crveni samo u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji.

Podsetimo, crveni meteolarm znači vrlo opasno vreme.

Novi Sad Printskrin: www.yr.no

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu da prouzrokuju veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi -  navodi se nasajtu RHMZ-a.

VIDEO: Evo kako seksi devojka namešta lance za sneg

Daljinac

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тарми п.ф.к

    28. februar 2018 | 12:59

    За прошлу зиму , ово је смјешно..

  • M

    28. februar 2018 | 12:32

    Skratite casove

  • Rajko

    28. februar 2018 | 11:23

    Ova zima nije strašna niti opasna da bi se plašili toliko? Strašno je ako bi došlo do naglog otooljenja ovog snega u tom bi slučaju bio veliki problem od izlivanja pojedinih reka koje bi izazvale poplave to bi bilo strašno i o tome treba upozorenje da se na vreme obezbedi stanovništvo kiliko je moguće da se zaštiti da nebude kasno niko ništa o tome neupozorava građane i javnost i službe koje su nadležne da o tome brinu i vode računa!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA