Najmlađi glasači su budućnost Srbije: Izašli su danas sa svojim roditeljima da biraju, neki su prvi put izašli na izbore (FOTO)

Bilo je i mališana koji imaju samo tri godine

  • 1

I najmlađi glasači danas su izašli da ispune svoje građansko pravo, i da zaokruže broj na listi, ali naravno u prisustvu roditelja koji su zapravo bili ti koji su birali na izborima u Beogradu.

Izbori u šatoru, pod šatorom peć, a na Zvezdari glasanje u kući Petra Mladenovića (FOTO)

Kako bi bili u stanju da ubace glasački listić u kutiju za izbore, morali su da imaju pomoć roditelja, obzirom na to da neki od njih imaju oko tri godine, mada verujemo da je bilo i mlađih.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Među mladim glasačima nalazila su se i deca političara, pa je tako i predsednik Srbije Aleksandar Vučić na glasanje došao sa svojom ćerkom.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Pored njega i Dragan Šutanovac na izborno mesto došao sa svojim sinovima.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

A ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović povela je svog bratanca kako bi joj pomogao u glasanju i ispunjavanju građanskog prava.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundzic

Mnogima je ovo bilo prvo glasanje, a od malih nogu uče da svoje obaveze treba da ispunjavaju iako još uvek nisu ni svesni o čemu se zapravo radi.

Verujemo da je mališanima bilo veoma zanimljivo da se bar na nekoliko minuta igraju da su odrasli, a u svakom slučaju su ukrasili razna biračka mesta.

VIDEO: Aleksandar Vučić glasao sa ćerkom Milicom

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    4. mart 2018 | 21:42

    Osvojili ste prestonicu zahvaljujuci nama koji zivimo u njoj a vi nam to vratite jos boljim radom i postenom sluzbom. Nek nam je srecno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA