12

Nastavnik Goran je dobio otkaz čim je ukazao na sumnjive radnje u školi: Direktor ga sada vraća kao noćnog čuvara, ali to nije cela priča (FOTO)

Sve je počelo kada je Perić ukazao na direktoru Visoke poslovne škole Ljubiši Milačiću sukob interesa koji se odigrava u ovoj ustanovi

Kada je Goran Perić, nastavnik Visoke poslovne škole u Blacu ukazao javnosti na sukob interesa koji se odigrava u ovoj obrazovnoj ustanovi, nije ni slutio da će nekoliko meseci kasnije raditi u istoj toj školi, ali kao noćni čuvar.

Direktor škole dao posao sinu, zetu i bratu od tetke: I tvrdi da to nije nepotizam

Sve je počelo kada je Perić ukazao direktoru Ljubiši Milačiću da je angažovanje člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Damjana Radosavljevića kao "stručnog lica za akreditaciju" sukob interesa, jer ovaj Savet kao organ učestvuje u postupku akreditovanja.

Foto: Privatna arhiva/ Goran Perić

Direktor je navodno Periću momentalno dao otkaz, a kada su stigla rešenja više sudova o obaveznom vraćanju "uzbunjivača" na posao, on se na njih oglušio, da bi naposletku, priteran uz ćošak, Periću vratio radno mesto, ali ne profesora, nego noćnog čuvara.

Printscreen, portal Pištaljka

Milačić je na taj način nastavio da se sveti uzbunjivaču koji je ukazao na nepravilnosti u toj školi, nastavivši da ignoriše naloge suda, čak i nalog Osnovnog suda u Kuršumliji koji mu je dao rok od osam dana da Perića vrati na posao predavača, inače će kazniti školu u Blacu sa pola miliona dinara.

Ovim činom direktor Milačić ne samo da je ponizio uzbunjivača sa visokom stručnom spremom, već se oglušio o čak tri sudska rešenja.

vpskp.edu.rs

Direktor škole u Blacu, međutim, nastavlja sebe da stavlja iznad Višeg suda i da sprovodi odmazdu nad uzbunjivačem, uprkos tome što će škola verovatno morati da plati 500.000 dinara jer uzbunjivača Perića nije vratio na posao predavača, već ga je pisanim putem obavestio da može da se vrati u školu kao noćni čuvar.

- Iako sam dobio sudsko rešenje, škola ne želi da postupi po njemu. Kazna za nepoštovanje te odluke je pola miliona dinara. Nјihovo obrazloženje je da nema mesta za mene kao predavača sada u jeku školske godine, da se to određuje na početku i da su mi poništili zvanje predavača, ali je i ono povučeno odlukom suda. Ovde očito ni sud ni zakon ne znače ništa, ali ja neću odustati od borbe za svoja prava- kazao nam je Perić.

Iz škole su nam odgovorili u pisanoj formi.

- Goran Perić je po nalogu Suda privremeno vraćen na posao do okončanja sudskog postupka, ali raspored na posao predavača nije moguć jer je odluka o njegovom izboru poništena, a jedino upražnjeno radno mesto je radno mesto noćnog čuvara. Imenovani je prihvatio ponudu da privremeno bude raspoređen na ponuđene poslove, do okončanja sudskog postupka, a najduže do 30.9.2018. godine, kada mu ističe sporni zaklјučeni ugovor o radu od 1.10.2013. godine - kažu iz škole.

Objašnjeno je da on u vreme kada je bio predavač nije mogao da ima to zvanje, jer tada nije imao završene specijalističke studije, pa mu je zato oduzeto. I na ovu odluku se inače Perić žalio i od suda dobio privremenu meru o suspenziji odluke Nastavnog veća škole o oduzimanju zvanja predavača.

Ukoliko u roku od osam dana škola ne postupi po rešenjima suda, moraće da plati pola miliona dinara.

Daljinac

(B. R. / Telegraf.rs)

Tagovi: Blace, Goran Perić, Ljubiša Milačić, Sukob interesa, Uzbunjivač, Visoka poslovna škola

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (12)
Poređaj komentare:
 • V
  Vesna

  smena i otkaz direktoru, eventualno ako zamoli zaposliti ga kao tetkicu

 • G
  Goran Perić

  Poštovani čitaoci, Dozvolite da vam pojasnim situaciju u vezi sa mojim izborom u zvanje predavača. Škola je 2013. godine raspisala konkurs na koji sam se ja uredno javio. Nastavno veće je formiralo tročlanu komisiju u čijem sastavu su bili profesori iz uže stručne oblasti. Komisija je u svom izveštaju konstatovala da ispunjavam sve formalne i zakonske uslove i predložila Nastavnom veću da budem izabran u zvanje predavača. Nastavno veće je jednoglasno p prihvatilo izveštaj Komisije i proizvelo me u zvanje predavača. Moje “problematično zvanje” zasmetslo je direktoru tek kada sam podneo krivičnu prijavu zbog sukoba interesa i zloupotrebe položaja. U mojoj biografiji možete videti da se ozbiljno bavim naučno-istraživačkim radom, uredjivanjem naučnih časopisa u zemlji I inostranstvu ... Student sam doktorskih studija iz hotelijerstva i turizma. Imao sam potrebu da dodatno pojasnim situaciju i odbranim svoj ugled i čast. S poštovanjem, Goran Perić Noćni čuvar

 • K
  Krzo

  U svakom slucaju direktoru treba drzava dati otkaz i zabraniti mu rad a iz mnogo razloga a to sebi dajem za pravo jer sam poreski obveznik ove zemlje posto se kazna skole se placa izbudzeta a razlozi su:prvo ako je primljen nestrucan covek zasto je primljen on a ne neko strucan sto znaci da je napravio propust sto prouzrokuje nedostatak znanja kod dece ako nije tu napravio gresku iako je profesor strucan za predavanja onda zasto mu je dao otkaz tek kada je prijavio necasne radnje u skoli sto pokazuje da ih ima bez obzira sa koje strane takve situacije prepuna je srbija ja se pitam zasto ova drzava ne kazni pocinioca neko kaznjava sve nas gradjane a i nasu decu .

Sin ubijenog Olivera Ivanovića pod zaštitom Hilandara: Mali Bogdan počeo da prima stipendiju naše najveće svetinje

Srbija posle Britanije dobila ono što niko nema u Evropi: Građanima olakšanje od 1. januara (FOTO)

Pojavili se novi snimci igračice sa vašara u Šapcu, na kojima vadi grudi i simulira seks na stolu: A šta sada svi vi, osuđivači, imate da kažete? (VIDEO)

Razmatra se inicijativa o doživotnom zatvoru za ubice dece

Ambasador Arapske Republike Egipat posetio Novi Sad (FOTO)

Priznanja za Milevu Marić: Iz Ciriha inicijativa da NBS izda novčanicu sa njenim likom, a univerzitet na kom je studirala postavi bistu

Ljubiša delio račune kao da je poštar: Novosađani danima nisu dobijali pošiljke, Pošta Srbije tvrdi da je svoj posao obavljala redovno

Dolče vita u vreme Tita: Posvađao sam se sa babom, tatom i mamom - rekao sam im da neću da vraćam njihove dugove!

Odgovor jedne mame koja je rodila u "Frontu" na dirljivo pismo porodilje: Bolje daj detetu da sisa i ne lupaj! Vidi se da nisi pročitala nijednu knjigu o bebama

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za utorak, 25. septembar 2018. godine

Sve o majmunskim boginjama, zastrašujućem oboljenju koje nam prvi put u istoriji stiže iz Afrike: Najčešće napada decu, a vakcine nema (FOTO)

Posle gospojinskog čuda u Valjevu, u Blacu procvetala šljiva: Srbiju čeka baš rodna godina (FOTO)

Preslatka Sofija umesto izlazaka i skupe odeće, bira štap i ovce koje vodi na ispašu: Za svoje vršnjake ima važnu poruku (FOTO)

Stiže nam novi, težak oblik boginja: Zovu se "majmunske", dolaze iz Afrike, a za njih nema vakcine (FOTO)

Preokret u slučaju misteriozne životinje koja je prošetala Debeljačom: Konačno znamo šta je u pitanju, a nije čupakabra (FOTO)

Grad Novi Sad vodi odgovornu populacionu politiku (FOTO)

Ne možete da se odreknete srpskog državljanstva tek tako, postoje uslovi koje morate da ispunite

Uznemirujuće pismo porodilje iz Srbije: Pregladne bebe ridaju bez prestanka, majke plaču sa njima. Ovo nije porodilište, već logor

Srbi i dalje rado idu u vojnike: Iz ova dva grada hrabri mladići i devojke hrle u vojsku

Stanare jedne zgrade u Novom Sadu dočekalo šokantno obaveštenje: Više neće dobijati poštu, a razlog je neverovatan (FOTO)

Da se ne bi ponovila epidemija malih boginja: U Srbiju stiglo 40.000 MMR vakcina, broj zaštićene dece za trećinu veći nego prošle godine

Španska serija u selu kod Požege: Na Milijana žene samo naskaču, a ljubomorni muškarci mu noću buše gume na traktoru (VIDEO)

Uroš izgleda kao običan mladić, ali je preživeo 40 operacija, 5 sepsi, 2 ranjavanja, izgoreo je do kosti kad ga je udarila struja od 25.000 volti (FOTO)

Na Banatskom fruštuku uživa se u hlebu, masti i paprikama: Tradicionalna hrana, koje ima u izobilju, privlači turiste iz Evrope (FOTO)

Nataša (15) je spasila sestru (4) sigurne smrti: Utrčala je u zapaljenu sobu punu dima i svojim telom je štitila od vatre

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za ponedeljak, 24. septembar 2018. godine

Stao je na semafor da propusti pešake kada mu se devojčica bacila na haubu: Prevaranti glume nezgode, pa ucenjuju vozače

Stvorene kilometarske kolone na Ibarskoj zbog 2 sudara: Hitna pomoć ne može da se probije, potpuno je blokiran saobraćaj

Najlepša razglednica Palića: Održan drugi Vinski maraton (FOTO)

Da li je ovo najpametnija porodica u Pančevu? Stefan je završio ETF sa prosekom 10, a rođeni brat i sestra su mu opasna konkurencija

Nedeljni haos, nesreća kod Markovca: Prevrnuo se šleper, auto-put prekrio šljunak, saobraćaj otežan (FOTO)

Jeste da je skoro oktobar, ali ovo je baš nagla promena: Od sutra pad temperature, kiša i olujni vetar, a od utorka ledena jutra

Sela sam na vruću stolicu i pokušala da prevarim poligraf koji može da otkrije svaku tajnu: Na jednom pitanju me je uhvatila panika (VIDEO)

Albanac sa Kosova "pljunuti" Hitler: Mrzi Srbe, u džepu nosi Majn Kampf, ne odvaja se od kukastog krsta i slikanje naplaćuje 80 evra

Igrao se pištoljem, kada je on opalio i ranio ga u glavu: Novosadski lekari se bore za život tinejdžera

Zoran je dokazao da je u Srbiji apsolutno sve moguće: U svom dvorištu uzgaja banane koje su preživele sve, a uskoro otkriva još jedno čudo (FOTO)

Nataši u emisiju došao bivši muž: Komentarisali su svoje fotke na Instagramu, a zatim su "opalili" i zajednički selfi (FOTO)

Bosa, prva žena kontrolor letenja u Jugoslaviji, nijedna tragedija na nebu je nije zaobišla: Avioni su padali, a ona je slušala poslednje reči (FOTO)

Tikva šampionka ima 340 kilograma, a pobednica je duga tri metra: Banatske kraljice proizveli verenici Dijana i Stevan (FOTO)

Leto je gotovo, počela je jesen, ali kakve veze sa smenom godišnjih doba ima jedan Srbin?

Sumnjate da imate srčane probleme, rak jajnika ili prostate, a nemate zdravstenu knjižicu? Danas možete besplatno da se pregledate, evo i gde

Buvljak nadgrobnih spomenika nalazi se na u Požarevcu, a mušterije bizarnim zahtevima šokiraju kamenoresce! Hoću sliku sa pevačicom...