12

Nastavnik Goran je dobio otkaz čim je ukazao na sumnjive radnje u školi: Direktor ga sada vraća kao noćnog čuvara, ali to nije cela priča (FOTO)

Sve je počelo kada je Perić ukazao na direktoru Visoke poslovne škole Ljubiši Milačiću sukob interesa koji se odigrava u ovoj ustanovi

Kada je Goran Perić, nastavnik Visoke poslovne škole u Blacu ukazao javnosti na sukob interesa koji se odigrava u ovoj obrazovnoj ustanovi, nije ni slutio da će nekoliko meseci kasnije raditi u istoj toj školi, ali kao noćni čuvar.

Direktor škole dao posao sinu, zetu i bratu od tetke: I tvrdi da to nije nepotizam

Sve je počelo kada je Perić ukazao direktoru Ljubiši Milačiću da je angažovanje člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje Damjana Radosavljevića kao "stručnog lica za akreditaciju" sukob interesa, jer ovaj Savet kao organ učestvuje u postupku akreditovanja.

Foto: Privatna arhiva/ Goran Perić

Direktor je navodno Periću momentalno dao otkaz, a kada su stigla rešenja više sudova o obaveznom vraćanju "uzbunjivača" na posao, on se na njih oglušio, da bi naposletku, priteran uz ćošak, Periću vratio radno mesto, ali ne profesora, nego noćnog čuvara.

Printscreen, portal Pištaljka

Milačić je na taj način nastavio da se sveti uzbunjivaču koji je ukazao na nepravilnosti u toj školi, nastavivši da ignoriše naloge suda, čak i nalog Osnovnog suda u Kuršumliji koji mu je dao rok od osam dana da Perića vrati na posao predavača, inače će kazniti školu u Blacu sa pola miliona dinara.

Ovim činom direktor Milačić ne samo da je ponizio uzbunjivača sa visokom stručnom spremom, već se oglušio o čak tri sudska rešenja.

vpskp.edu.rs

Direktor škole u Blacu, međutim, nastavlja sebe da stavlja iznad Višeg suda i da sprovodi odmazdu nad uzbunjivačem, uprkos tome što će škola verovatno morati da plati 500.000 dinara jer uzbunjivača Perića nije vratio na posao predavača, već ga je pisanim putem obavestio da može da se vrati u školu kao noćni čuvar.

- Iako sam dobio sudsko rešenje, škola ne želi da postupi po njemu. Kazna za nepoštovanje te odluke je pola miliona dinara. Nјihovo obrazloženje je da nema mesta za mene kao predavača sada u jeku školske godine, da se to određuje na početku i da su mi poništili zvanje predavača, ali je i ono povučeno odlukom suda. Ovde očito ni sud ni zakon ne znače ništa, ali ja neću odustati od borbe za svoja prava- kazao nam je Perić.

Iz škole su nam odgovorili u pisanoj formi.

- Goran Perić je po nalogu Suda privremeno vraćen na posao do okončanja sudskog postupka, ali raspored na posao predavača nije moguć jer je odluka o njegovom izboru poništena, a jedino upražnjeno radno mesto je radno mesto noćnog čuvara. Imenovani je prihvatio ponudu da privremeno bude raspoređen na ponuđene poslove, do okončanja sudskog postupka, a najduže do 30.9.2018. godine, kada mu ističe sporni zaklјučeni ugovor o radu od 1.10.2013. godine - kažu iz škole.

Objašnjeno je da on u vreme kada je bio predavač nije mogao da ima to zvanje, jer tada nije imao završene specijalističke studije, pa mu je zato oduzeto. I na ovu odluku se inače Perić žalio i od suda dobio privremenu meru o suspenziji odluke Nastavnog veća škole o oduzimanju zvanja predavača.

Ukoliko u roku od osam dana škola ne postupi po rešenjima suda, moraće da plati pola miliona dinara.

Daljinac

(B. R. / Telegraf.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: uzbunjivac goran-peric blace visoka-poslovna-skola ljubisa-milacic sukob-interesa
Najnoviji komentari
 • V
  Vesna

  smena i otkaz direktoru, eventualno ako zamoli zaposliti ga kao tetkicu

 • G
  Goran Perić

  Poštovani čitaoci, Dozvolite da vam pojasnim situaciju u vezi sa mojim izborom u zvanje predavača. Škola je 2013. godine raspisala konkurs na koji sam se ja uredno javio. Nastavno veće je formiralo tročlanu komisiju u čijem sastavu su bili profesori iz uže stručne oblasti. Komisija je u svom izveštaju konstatovala da ispunjavam sve formalne i zakonske uslove i predložila Nastavnom veću da budem izabran u zvanje predavača. Nastavno veće je jednoglasno p prihvatilo izveštaj Komisije i proizvelo me u zvanje predavača. Moje “problematično zvanje” zasmetslo je direktoru tek kada sam podneo krivičnu prijavu zbog sukoba interesa i zloupotrebe položaja. U mojoj biografiji možete videti da se ozbiljno bavim naučno-istraživačkim radom, uredjivanjem naučnih časopisa u zemlji I inostranstvu ... Student sam doktorskih studija iz hotelijerstva i turizma. Imao sam potrebu da dodatno pojasnim situaciju i odbranim svoj ugled i čast. S poštovanjem, Goran Perić Noćni čuvar

 • K
  Krzo

  U svakom slucaju direktoru treba drzava dati otkaz i zabraniti mu rad a iz mnogo razloga a to sebi dajem za pravo jer sam poreski obveznik ove zemlje posto se kazna skole se placa izbudzeta a razlozi su:prvo ako je primljen nestrucan covek zasto je primljen on a ne neko strucan sto znaci da je napravio propust sto prouzrokuje nedostatak znanja kod dece ako nije tu napravio gresku iako je profesor strucan za predavanja onda zasto mu je dao otkaz tek kada je prijavio necasne radnje u skoli sto pokazuje da ih ima bez obzira sa koje strane takve situacije prepuna je srbija ja se pitam zasto ova drzava ne kazni pocinioca neko kaznjava sve nas gradjane a i nasu decu .

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za ponedeljak, 19. mart 2018. godine

Veliko upozorenje direktora RHMZ: Reka Sava sutra donosi probleme Beogradu i Sremskoj Mitrovici

Olujni vetar napravio veliku štetu oko Ivanjice: Lomio drveće i skidao krovove sa kuća, a reke su poplavile puteve

O visećem mostu na Moravi niko ne brine, a on ponosno opstaje već 6 decenija: Najveća smrt za njega ga bukvalno kida (FOTO)

Nije gotovo, sneg će opet pasti na Srbiju: Kruži upozorenje za narednih 7 dana, poledica preti posebno na ovim mestima

Šumadinci traže da Stiven Hoking dobije ulicu u njihovom gradu

Bez pompe i svečanog otvaranja: Novih 7 kilometra autoputa kod Pirota jutros pušteno u saobraćaj (FOTO)

Današnja vremenska prognoza (18. mart 2018): Osetno hladnije vreme, biće kiše i snega

Šta su mladi voleli pre 42 godine otkriva anketa sprovedena među omladincima

Ova srpska kraljica osnovala je prvu školu za žene: Jelena Anžujska bila je žena ispred svog vremena

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za nedelju, 18. mart 2018. godine

Imre je večeras najsrećniji čovek u Srbiji: Dobio je stan u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", a izvlačenje nije ni gledao

Ovo je nekada bio veliki srpski grad, a danas su Srbi u njemu nacionalna manjina (FOTO)

Završeno izvlačenje nagrada za "Uzmi račun i pobedi": Poznat srećni dobitnik dupleks stana u Novom Sadu

Pre bi se naša devojka uhvatila za visoki napon, nego za seljaka da se uda: Jovici (31) na selu nedostaje samo žena (FOTO)

POTKROVLJE VS PRIZEMLJE: Sve prednosti i mane života na "vrhu i dnu", koje je manje od ova dva zla?

Dejan je pre 5 godina video Đorđa kako pretura po kontejneru i poveo ga je sa sobom kući: Danas žive zajedno kao braća, ali u velikoj bedi (FOTO)

Današnja vremenska prognoza (17. mart 2018): Oblačno sa kišom i grmljavinom, temperatura se sve više spušta

Izvučen Loto dobitnik: Srećnik "teži" za 14 miliona dinara

Besmislena pitanja na razgovorima za posao: Pitaju da li ste u braku, da li imate decu, kola, stan. Da li je to zabranjeno i kolika je kazna?

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za subotu, 17. mart 2018. godine

Baka Leposava ubila kunu u kokošinjcu: Uzela sam jedno drvo i tako sam ga po glavi gađala dok ga nisam umrtvila (VIDEO)

Da li nastavni program na fakultetima odgovara tržištu rada? Većina studenata ne misli tako!

Snežana je imala male boginje, opisala je užasne i neizdržive bolove, a sada ima poruku za sve "mozgove" koji su protiv vakcina (FOTO)

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović obišao radove na izgradnji ritejl parka stop-shop (FOTO)

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o udžbenicima

U samo dva dana temperatura će pasti za 20 i više stepeni: Da li nam nakon vremenskog košmara koji je pred nama, konačno dolazi proleće? (FOTO)

Morbili će sve ređe ubijati ljude? U martu je epidemija doživela vrhunac, da li je situacija zaista pod kontrolom?

Kuburović: Uskoro e-sud, zaboravite na čekanje u redu

Dragutin (54) je samouk i ne zna nijednu notu, ali tvrdi da frulom može da otera brigu svakog čoveka u selu (FOTO)

Nema samo Užice problem sa vodom, i u ovom srpskom gradu voda neispravna za piće

Kombinovani grip kosi Srbiju, obara i drži 4 nedelje u krevetu: Suv kašalj ne prestaje, a temperatura se vraća

Današnja vremenska prognoza (16. mart 2018): Toplo, mestimično sa kišom, od nedelje osetno hladnije

Oglasio se pop Nenad koji je spavao pored mrtvačkog sanduka: Samo sam prilegao na traktor posle jednog piva

Koji je lopovima idealan momenat za krađu? Postoje dve vrste pljačkaša, ovi ljudi su im laka meta, a načini zaštite su jednostavni

NASLOVNE STRANE DANAŠNJIH NOVINA: Prelistavanje štampe za petak, 16. mart 2018. godine

Javio nam se čovek iz Užica koji tvrdi da je bio Milanov šef: "Pozajmljivao je pare, kockao se, lagao da nema roditelje, a onda smo sreli njegovu majku"

Komšija je Milenkovo štene pretukao šipkom i pucao mu kroz oko, a krivična prijava podneta je protiv pogrešnog čoveka (FOTO)

Ko ove subote sreću deli? Poznati fudbaler i glumica obradovaće nekog ključevima stana ili automobila

U Požarevcu uručene promotivne penzionerske kartice (FOTO)

SMRTONOSNI NIZ SE NASTAVLJA: Morbili odneli 12. žrtvu, preminuo muškarac iz Tutina

Otišli smo u selo popa Nenada, a njega nismo zatekli u crkvi: Juče su se svi smejali i pričali da je pijan ležao pored kovčega, a danas tvrde da je sve nameštaljka (FOTO)