Šta su mladi voleli pre 42 godine otkriva anketa sprovedena među omladincima

Bilo je i onih koji su kao najdražu osobinu svojih roditelja navodili - džeparac

  • 14

Kakvi su bili interesi mladih, šta ih je privlačilo, oduševljavalo i čime su se rado bavili. Sve to možemo da vidimo iz ankete koju je časopis Tina sproveo pre čak 42 godine. 

Poljubac je susret najlepši na svetu, od mog priviđenja ti si cela tkana: Najlepši stihovi Jovana Dučića posvećeni su ženi (VIDEO)

Biti profesor bio je san mnogih učenika, pa se ovo zanimanje našlo u samom vrhu poslova kojima bi se bavili u budućnosti. Zanimljivo je da su mnogi glasali i za zanimanje arheologa.

Printksin: yugopapir.com/Tina

Za najbolji predmet izabrali su istoriju, a odmah zatim i biologiju i hemiju. Zanimljivo je da je tada, tek uveden marksizam, tekao veliki broj pristalica.

Printksin: yugopapir.com/Tina

Kao i danas, među ličnostima koje cene našlo se dosta političara, pesnika, sportista i glumaca, dok su naučnici manje zastupljeni. Boje nauke brani samo Albert Ajnštajn. 

Printksin: yugopapir.com/Tina

Izbor najboljih glumaca protekao je, kažu, bez većih iznenađenja. Najpopularniji su oni koji se najčešće viđaju na malim ekranima, a sve su to priznati i ozbiljni umetnici. Jedina žena među prvih deset je Milena Dravić.

Printksin: yugopapir.com/Tina

Zanimljivo je da su najveće želje bile povezane sa školovanjem i uspehom u životu, a da su zdravlje i ljubav pali na daleko sedmo i osmo mesto.

Printksin: yugopapir.com/Tina

Kada je reč o ljudskoj prirodi, na ceni su bile tradicionalne vrenodti i vrline, a zanimljivo je to da su neki kao najdražu osobinu svojih roditelja navodili džeparac.

Printksin: yugopapir.com/Tina

Daljinac

(Telegraf.rs/Yugopapir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    17. mart 2018 | 23:11

    Kako je lepo se podsetiti pravih vrednosti srecnog vremena i detinjstva

  • DARKO 100%

    17. mart 2018 | 23:03

    I sad recite da vam nije valjalo Titino vreme,vladala je logika to je najvaznije

  • Milica

    18. mart 2018 | 00:14

    E....al,se nekad dobro živelo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA