≫ 

Stanovnici Pomoravlja do juče su plivali u vodi do kolena, a danas plivaju u smeću: Opada vodostaj, izranja sav užas ljudskog nemara (FOTO)

Reka se povlači i svaki dan se sve više smanjuje bilo kakva opasnost od poplava

  • 4

Vodostaj Velike Morave kroz Pomoravlje, lagano opada, a Republički hidrometerepološki zavod (RHMZ) za danas upozorava na intenzivno topljenje snega na višim planinama.

REKA NA KOJOJ JE ZABRANJENO KUPANJE: Srbi masovno dolaze ovde da se rashlade, a nikako ne bi smeli!

- Situacija na najvećoj srpskoj reci u Pomoravlju je stabilna, reka se povlači i svaki dan se sve više smanjuje bilo kakva opasnost od poplava, izjavio je Tanjugu načelnik Odelenja za vanredne sitauacije MUP za Pomoravski okrug u Jagodini Goran Kušić.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Vodostaj Velike Morave kod Vravarina je 179 centimetara i niži je od juče za 48 centimetara, kod Ćurije je 345 i niži za 34 centimetra, kod Bagrdana (Jagodina) vodostaj je 489 centimatara i niži za 20 centimetara.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

Kod Ljubičevskog mosta (Požarevac) vodostaj Morave je u porastu, iznosi 168 centimetara i veći je za devet centimetara, stoji na sajtu RHMZS.

Morava se povlači, ostavljajući u vrbacima i pored nosećih stubova mostova velike količine smeća, pre svega plastične ambalaže.

Foto: Tanjug/Dusan Anicic

U vrbacima kod visećeg mosta u Bagrdanu, koji su pod vodom, a Morava mutna i nabujala, otpada i plastične ambalaže je na tone jer ih matica reke nije odnela dalje do Dunava.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA