Plan ministarstva pravde: I sudske takse moći ćemo da plaćamo preko interneta

U prošloj godini, hiljade građana je na ime sudskih taksi uplatilo 6,85 milijardi dinara

  • 1

Ministarstvo pravde planira da omogući plaćanje sudskih taksi i putem interneta, potvrđeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Uskoro kraći sudski postupci zahvaljujući e-pravosuđu: Podaci na klik!

U prošloj godini, hiljade građana je na ime sudskih taksi uplatilo 6,85 milijardi, a ministarstvu je od tog iznosa pripalo 20 procenata, što je oko 1,37 milijardi dinara.

U ministarstvu objašnjavaju da se od naplaćenih taksi, 40 odsto raspodeljuje za tekuće rashode sudova, osim za rashode za sudsko osoblje i osoblje u javnom tužilaštvu, a 20 odsto za poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u sudovima i javnim tužilaštvima.

Putem interneta, građanima je do sada omogućeno da plaćaju različite administrativne takse za, na primer, lična dokumenta, produženje registracije vozila, registruju preduzeće, pretraživanje baze podataka u katastru, da podnesu zahtev za izdavanje poreskog rešenja...

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ateista

    15. mart 2018 | 11:19

    Hvala državi na ponudi ali ne volim da plaćam sudske takse i da koristim usluge sudova,ima preča posla da radim da zaradim za hleb.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA