≫ 

Amerikanci odali priznanje srpskim đacima na CNN-u: Vaša deca su najpametnija na svetu, dominiraju gde god se pojave

Kada se pogledaju podaci sa svetskih takmičenja iz prirodnih nauka, Srbija je do sada osvojila ukupno 532 medalje

  • 14

Srbija ima najpametniju omladinu na celom svetu, rekao je američki matematičar Dejvid Loren gostujući na TV mreži CNN. On je naveo da su srpski đaci toliko pametni da dominiraju bukvalno na svim takmičenjima.

SRBIN GENIJE: Ovo je najbolji MATEMATIČAR NA SVETU i ovo je njegova TAJNA! (FOTO)

- Ako se računa stanje, uslovi u broj stanovnika, Srbija predstavlja vrhunac obrazovanja, jer je procenat uspeha na svetskom takmičenju njihovih đaka ogroman. Uspesi koje, na primer, srpski matematičari postižu širom planete su fantastični! To samo pokazuje da je omladina u Srbiji najpametnija na svetu - rekao je Loren na CNN-u.

Kako je on dodao, ono što po nas možda nije dobro, a po Zapad sigurno jeste, jeste činjenica da Srbija često svoju pamet izvozi.

- Ovi genijalci školovanje mahom nastavljaju u Americi i drugim razvijenim zemljama, gde ostaju i da žive i rade, i onda se mnogi drugi hvale njihovim uspesima - rekao je Loren.

Kada se pogledaju podaci sa svetskih takmičenja iz prirodnih nauka, Srbija je do sada osvojila ukupno 532 medalje. Mahom su ih donosili učenici Matematičke gimnazije iz Beograda. Samo od 2010.  đaci ove škole su se sa takmičenja širom sveta vratili u zemlju sa više od stotinu odličja.

Foto: Promo

Direktor Matematičke gimnazije Srđan Ognjanović kaže da je ponosan na svoju generaciju koja je prošla kroz školu, jer su to najbolji ambasadori Srbije, bolji od bilo kog zvaničnog ambasadora kod država postavi.

- Naša deca su zaista pametna, vredna, obrazovana i kulturna. Sad da kažem da su naša deca zbirno pametnija od Amerikanaca, Rusa ili Kineza, bilo bi netačno, jer mi, recimo, imamo hiljadu genijalaca, što je i normalno u odnosu na broj stanovnika, a Kinezi ih imaju dva miliona, i tu ne možemo da se poredimo - ističe Ognjanović i dodaje:

Foto: Tanjug/DRUSTVO MATEMATICARA SRBIJE

- Ali da smo slučajno završili na CNN-u u analizi matematičara Lorena, to sigurno nismo. Srbija je uvek bila respektabilan, ugledan i priznat takmičar na svim međunarodnim takmičenjima i gotovo uvek se vraćamo sa medaljama. U naučnim krugovima smo veoma poznat, i Srbija time treba da se ponosi.

Daljinac

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reziserka

    20. mart 2018 | 11:03

    Hvala svoj nasoj pametnoj deci, ima Srbija cime da se ponosi, ali za njih nema mesta na terasi Skupstine. I za to ti hvala, Srbijo.

  • lavica

    20. mart 2018 | 11:16

    Bravo omladino Srbije! Gde se dadose oni silni komentatori sto svaki dan komentarisu? Nema ovde golotinje pa nema ni komentara e moji Srbi! Jos jednom hvala ovim mladim ljudima!

  • Mala

    20. mart 2018 | 10:39

    Bravo za genijalce! Samo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA