"Srbi, izvinite. Volim vas": Amerikanac koji živi u u našoj zemlji poslao jasnu poruku na godišnjicu bombardovanja

- Izvinjavam se zbog nelegalnih postupaka koje je moja zemlja počinila vašoj zemlji i vašem narodu. Molim se za to da se krivci jednog dana budu prinuđeni da odgovaraju pred sudom za svoje nečasne i odvratne zločine protiv vašeg naroda - poručio je srpskom narodu

  • 56

Amerikanac Čarls Keter, poznat po svom blogu i video snimcima kojima već godinama promoviše Srbiju, oglasio se povodom godišnjice NATO bombardovanja naše zemlje.

Tik pored Aleksandra pale su dve NATO bombe od po pola tone. Njegova životna priča je neverovatna, a evo šta radi danas (FOTO)

U tekstu koji je postavio na svom Fejsbuk profilu, Amerikanac koji već godinama živi u Srbiji, podsetio je veliki broj svojih prijatelja i pratilaca na toj društvenoj mreži da je, na današnji dan, počelo bombardovnanje Srbije od strane zemalja članica Severnoatlantske alijanse.

Njegov status prenosimo vam u celosti:

"Pre 19 godina, Klinton, Bler i NATO prekršili su međunarodno pravo otpočevši svoju tromesečnu kampanju bombardovanja srpskog naroda. Uništili su skoro svaki most u zemlji, brojne fabrike, nekoliko bolnica, putnički voz, električne centrale, kinesku ambasadu, zgradu RTS-a i brojne stambene zgrade.

Foto: Vladimir Milovanović

Nelegalno bombardovanje ubilo je 2.500 nevinih ljudi, žena i dece. Osakatilo je ekonomiju i nateralo mnoge da napuste svoju zemlju. Veoma je loše to što se velike zapadne sile neće naći pred međunarodnim sudovima zbog kršenja međunarodnog prava.

Ovaj Amerikanac, koji živi u Srbiji, želeo bi da se povodom godišnjice izvini srpskom narodu. Izvinjavam se zbog nelegalnih postupaka koje je moja zemlja počinila vašoj zemlji i vašem narodu. Molim se za to da se krivci jednog dana budu prinuđeni da odgovaraju pred sudom za svoje nečasne i odvratne zločine protiv vašeg naroda... a i protiv mog naroda, takođe.

Živim sa, radim sa, družim se sa, borim se sa, plačem sa, slavim sa Srbima svakoga dana poslednjih osam godina. Za vas će uvek biti mesta u mom srcu."

Svoju poruku završio je rečima:

- Volim vas, Srbi!

Daljinac

(Telegraf.rs/B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    24. mart 2018 | 14:46

    Ja sam, kao što vidite i čujete, ostao Srbin i preko mora, gde se ovim poslom bavim. To isto treba da budete i vi i da svojim znanjem i radom podižete slavu srpstva u svetu. Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za SrbijuAko se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.

  • DARKO 100%

    24. mart 2018 | 15:16

    Srbin ima prirodnu tendenciju da sve svoje velike ljude ili poubija ili unizi, i da ih zatim opeva u svom desetercu kao heroje svoje nacije, i, najzad proglasi svetiteljima svoje crkve.....JOVAN DUCIC... BRACO SRBI otisli smo malo vise ekstremno u stranu nije bas ni to dobro najbolje uravnoteznost,mi imamo velike Srbe koji su bili veliki ljudi u Americi onda ispadne da pljujemo i po njima NIKOLA TESLA,MIHAILO PUPIN,NIKOLA BIZUMIC,ARCIBALD RAJS KOJI JE BIO VECI SRBIN od mnogih koji se busaju u grudi ....

  • ⭐⭐⭐

    24. mart 2018 | 14:26

    Šta ima on da se izvinjava..nema on veze sa tim nego njegova pokvarena,fašistička,zločinačka država.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA