≫ 

Jožef je vozio bicikl sa 2,12 promila alkohola u krvi: Kaznu od 108.000 dinara može da plati samo ako sve proda

Živi u kući bez struje, prehranjuje se cepanjem drva i nadničarenjem

  • 4

Jožef Lerinc (37) iz Debeljače napravio je saobraćajni prekršaj 2016. godine kada se 2,12 promila alkohola u krvi vraćao sa proslave biciklom. Na osnovu izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja sad mora da plati 108.000 dinara s obzirom na to da su sudije od prošlog ponedeljka krenule da kažnjavaju po novim pravilima.

Nevezivanje pojasa koštaće vas 10.000 dinara, a ovo su ostale strože kazne: Usvojen predlog izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja

Lerinc se u ponedeljak pojavio na sudu a kako kaže ranije pozive nije primio niti video.

- Kada mi je sudija Odeljenja prekršajnog suda u Kovačici rekao kolika je kazna, nisam mogao da verujem. Mislio sam da je šala. Pa, nisam ja vozio avion, nego bicikl i još u selu gde ni nema saobraćaja. Išao sam sa bazena, oko dva ujutro, bila je neka zabava i ne kažem, popio sam, ali jedino da prodam sve što imam i platim kaznu – rekao je Lerinc za Blic.

Živi u kući bez struje, prehranjuje se cepanjem drva i nadničarenjem. Nikada u životu nije vozio automobil niti ga to zanima. Zbog toga nije dobio ni kaznene poene, jer nema saobraćajnu dozvolu.

- Mogu samo da odem u zatvor, ili da tu cifru odradim prinudnim poslom, jer para nemam. Kada sam izašao ispred suda i ljudima pokazao kaznu svi su se krstili. Posle mene je iz suda izašao jedan komšija koji je pijan vozio traktor, on je dobio 350.000 dinara kazne. Pa da li je to normalno, kod nas kuće koštaju jeftinije - nastavio je Lerinc.

Foto: Telegraf

Izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja donela je još novina pored paprenih cena kazni, pa je tako sad dozvoljena količina alkohola u krvi o,2 promila umesto dosadašnjih 0,3.

Prljave tablice vozače koštaju 10.000 dinara, kao i prekoračenje brzine u naselju za više od 20 do 30 kilometara na čas. Za nevezivanje pojasa treba iskeširati isto toliko novca.

Za mlade vozače predviđena je nulta tolerancija na alkohol, telefoniranje, kao i zabrana vožnje između 23 i šest sati, a moći će da prevoze najviše tri osobe, uključujući i osobu pod čijim nadzorom voze.

VIDEO: Koliko ćete naduvati posle jednog piva?

Daljinac

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    26. mart 2018 | 01:03

    Ovo sam prvi put cuo,ocigledno postoji uvek prvi put🍻🚲

  • Vlada

    26. mart 2018 | 09:45

    Sramota..nekazem da netreba kaznjavati..treba..ali ovakve cifre nisu normalne..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA