≫ 

Glavni put od Srbije ka Rumuniji napušten i u rupama: Jedva se ide 10 na sat, a delovi automobila otpadaju (FOTO)

- Svakodnevno putujem na posao Kikinda - Rusko Selo, ovo je već postalo neizdrživo. Ni put se više ne vidi od rupa, šteta je velika, na autu su mi pukli amortizeri i otpala je poluosovina - rekao je vozač N.N. za portal "Telegraf.rs"

  • 8

Deonica koja vodi od Kikinde ka državnoj granici sa Rumunijom, već neko vreme zadaje glavobolju vozačima. Put prepun rupa koje se ne mogu izbeći vozačima svakodnevno nanosi veliku štetu, pucaju amortizeri, spone, gume i komplet trapovi.

Vozači u Beogradu preživljavaju pakao kad treba da pređu Stari savski most: Bili smo, uverili se i slikali rupu do rupe (FOTO)

- Svakodnevno putujem na posao Kikinda - Rusko Selo, ovo je već postalo neizdrživo. Ni put se više ne vidi od rupa, šteta je velika, na autu su mi pukli amortizeri i otpala je poluosovina - rekao je vozač N.N. za portal "Telegraf.rs".

Foto: Telegraf

Miroslav Vidović se takođe požalio:

- Dužina puta od Kikinde do Ruskog Sela je oko 11 kilometara, od sela do državne granice ima otprilike još toliko, sramota je da je ova državna trasa kojom svakodnevno prolaze i automobili i kamioni ovako izgleda. Ranije je još bilo podnošljivo, sad se ne može voziti ni 10km/h jer ti u tom slučaju strada auto - kaže Vidović.

Taksisti koji svakodnevno voze na ovoj trasi, iz pravca Kikinde, Ruskog Sela, Nove Crnje, pa sve do Rumunije, kažu da ako se ništa ne preduzme, ovaj put uskoro neće biti za upotrebu.

Foto: Telegraf

Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga, svestan je problema na ovoj deonici. Kako je izjavio za portal "Telegraf.rs" u planu je rekonstrukcija puta:

- Predmetni put Kikinda – Rusko selo kategorisan je kao državni put II A reda kojim upravlja JP "Putevi Srbije". Planom nabavki navedenog preduzeća u delu troškova održavanja za ovu godinu predviđeno je popunjavanje rupa, ali tek onda kada to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Za deonicu od Ruskog sela ka raskrnici za državnu granicu, po informacijama kojima raspolažemo u ovom momentu, Grad Kikinda je za ovu godinu planirao saniranje udarnih rupa na delu puta koji pripada Gradu Kikinda, pa se nadamo da će u narednom periodu i taj posao biti okončan, a deo puta pripada opštini Nova Crnja - kaže Lukač.

Foto: Telegraf

S obzirom na značaj ove saobraćajnice, ali i na loše stanje kompletnog puta, očekuje se da će JP "Putevi Srbije" ispuniti dato obećanje za ovu godinu, a u skorijem vremenu, kako napominju nadležni, pronaći će se mogućnost kompletne rekonstrukcije puta Kikinda - Rusko Selo – raskrsnica Vojvoda Stepa - Nova Crnja - Srpska Crnja.

Daljinac

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • IQ

    28. mart 2018 | 16:49

    Taki su putevi po celoj Srbiji manje vise, a negde ih ni nema nego su poljski drumovi, al boze moj vazno je BG prvo izgraditi.....

  • Eva

    28. mart 2018 | 16:28

    Ali kada placas nesto obavezno uzimaju pare za putarinu

  • %+%

    29. mart 2018 | 00:48

    Malo građani, malo lokalna samouprava, malo privrednici i država i eto puta. Ja u svoje selo i ne idem više zbog puta a deset puta sam davao novac za njegovu izgradnju. Uradi se površno, nestručno, ne održava se i "ode mast u propast".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA