Njegov kolega je poginuo, a on je pukom srećom preživeo pad aviona u Kovačici (FOTO)

Major Aleksandar Matić ima povrede karakteristične za katapultiranje, mnogo iščašenja, a lekari su ga poslali na skener da bi utvrdili detaljan stepen povreda

  • 3
Foto: Facebook/Aleksandar Matic

Major Aleksandar Matić povređen prilikom pada aviona u Kovačici u svesnom stanju je prevezen i zbrinut na Vojnomedicinskoj akademiji. Kako saznajemo, pilot ima mnogo preloma i smešten je u ortopedskom bloku.

Zvali su ga Džo Pilot, ostalo mu je samo 4 godine do penzije: Muk zbog pogibije majora ispred njegovog doma u Kovinu (FOTO)

Major Matić ima povrede karakteristične za katapultiranje, mnogo iščašenja, a lekari su ga poslali na skener da bi utvrdili detaljan stepen povreda.

Podsetimo, vojni avion "super galeb G-4" srušio se jutros oko 9.30 časova kod Kovačice. Pilot i kopilot su uspeli da se katapultiraju iz aviona, ali je tada pilot Robert Kaloci (49) poginuo, a Aleksandar Matić je teško povređen.

Kako je naveo svedok nesreće Vladimir Kuharik, čuo se snažan zvuk, kao da je grom udario u blizini.

MISLILI SMO DA JE U PITANJU NEKA VEŽBA

- Pogledao sam gore i video dva padobrana kako padaju. Bio sam na pijaci, pričao sam sa prijateljem kada smo videli padobrane na nebu. Pomislili smo da je u pitanju neka vežba, a pola sata kasnije čuli smo da je pao avion - kaže on.

Meštanin objašnjava da je čuo da su ljudi koji su radili na obližnjim njivama pritrčali u pomoć jednom od pilota. Svedok događaja objašnjava da je mesto pada aviona udaljeno skoro kilometar od mesta pada pilota.

Poginuli pilot Robert Kaloci Foto: Wikipedia/Rob Schleiffert, Facebook/Robert Kaloci

Drugi svedok, Jan Boljarac, kaže da se u trenutku nesreće nalazio u polju i da je video kada su se pilot i kopilot padobranom spustili na zemlju.

- Odmah sam im pritrčao, obojica su disala. Onoga što je kasnije umro sam otkopčao i pozvali smo hitnu pomoć. Međutim, kada je hitna stigla, on je izdahnuo - priča uznemireni Boljarac.

Ovo je mesto gde su pali katapultirani piloti:

Izjava svedoka koji je video pad aviona:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA