≫ 

Nedopustiva drama u Nišu: Dečak (3) išetao iz vrtića na prometnu ulicu, vaspitačica nije primetila!

Nedopustivi propust osoblja niškog vrtića

  • 16

Samo puka sreća spasila je trogodišnjeg mališana koji je išetao iz vrtića “Leptirić” u ulici Južnomoravskih brigade u Nišu na prometnu saobraćajnicu, jer osoblje nije zaključalo kapiju. Nakon što je primećeno da deteta nema, u predškolskoj ustanovi “Pčelica” nastala je prava uzbuna, svi su krenuli u potragu, pa je dečak pronađen desetak minuta nakon nestanka. Međutim, to neće amnestirati osoblje odgovorno za ovaj strašan incident, jer je direktorka ustanove Svetlana Mitić protiv njih pokrenula disciplinski postupak i udaljila ih s posla.

Ako je više od 1.000 radnika zaposleno u javnom preduzeću, onda mora da postoji vrtić za decu

Direktorica Mitić objašnjava da je 10. aprila u prepodnevnim časovima došlo do grubog propusta vaspitačice Dragane Mitrović, ali i spremačice Vesne Pejčić koje su direktno odgovorne za bezbednost dece.

Direktorka Svetlana Mitić Foto: Telegraf

- Oko 10 sati vaspitačica je izvela decu u dvorište, ne primetivši da je kapija otključana što je dečak iskoristio da izađe iz ustanove. Njegov nestanak je skoro odmah primećen, šefica vrtića me je obavestila da deteta nema, pa sam se i ja sa svojom saradnicom Ljiljanom Stamenković odmah uputila ka vrtiću. Na sreću, desetak minuta kasnije sam obaveštena da je dete pronađeno – kazala je direktorka “Pčelice”.

Komentarišući okolnosti pod kojima je došlo do ovog uznemirujućeg događaja, ona ističe da je glavni propust načinila spremačica koja je bila dužna da zaključa kapiju.

Nezaključana kapija mogla da dovede do tragedije Foto: Telegraf

- Pravilo je da u 8.30 sati, čim deca uđu u vrtić, spremačica zaključa kapiju. To tog dana nije bilo učinjeno iz razloga koje nisam uspela da saznam od odgovorne osobe. Propust spremačice ne opravdava ni vaspitačicu, jer je ona morala da drži na oku mališane. Zbog toga su obe suspendovane i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak. Takođe, i ostali službenici ovog vrtića su dali izjave o ovom događaju, pa će tokom dalje istrage ovom incidenta biti utvrđeno da li je još neko odgovoran za ovo što se desilo.

Devojčica (3) umrla od smrzavanja pošto su je vaspitačice zaboravile u dvorištu vrtića (FOTO)

Direktorka Mitić kaže i da je o svemu što se desilo obavestila roditelje dečaka.

- Nismo ništa krili, odmah sam pozvala roditelje i insistirala da im vaspitačica Dragana Mitrović objasni šta se desilo tog dana. Najvažnije je da se sve dobro završilo, jer sam svesna posledica koje su mogle da nastupe - zaključila je direktorica “Pčelice”.

Daljinac

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    18. april 2018 | 14:55

    A ja gospodjo insistiram da mi kao direktorka objasnite po kom zakonu je dozvoljeno da jedan (1) vaspitac bude sam sa grupom trogodisnjaka i ukoliko Vas odg bude da je druga vaspitacica te nedelje ili taj dan imala dezurstvo, ujedno mi i objasnite zbog cega Vam vaspitaci mladjih grupa nisu oslobodjeni dezurstava?! Sram Vas bilo! Vi ste insistirali?! Bolje da insistirate na gore pomenutim stvarima pa se ovakvi propusti ne bi desavali

  • ..

    18. april 2018 | 15:04

    Kakve veze ima spremacica sa cuvanjem nase dece???

  • Johnny Repp

    18. april 2018 | 18:37

    Davno je to bilo, '67 ikada sam imao pet godina i ja sam "povređen i uvređen" zbog šamara koji sam dobio od vaspitačice Nade izašao iz vrtića ili, kako se to tada zvalo, obdaništa "Leptirić" u Gospodar Jevremovoj . Prešao sam ulicu 7.jula , danas Kralja Petra, i otišao u dvorište zgrade u kojoj smo stanovali u Cara Uroša, jer su moji roditelji bili na poslu pa nisam mogao ući u stan. Kasnije sam čuo da je bila potera za mnom i nikom nije palo na pamet gde sam mogao da odem, a u to vreme nije bilo ni mnogo telefona, pa je i komunikacija bila slaba . Sećam se te Nade, uvek je bila ljuta i namrgođena i skoro stalno je galamila na nas . Možda je i ovaj dečak iz istog razloga odlučio da ode iz vrtića.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA