Obeležen Dan vojske Republike Srbije u Novom Sadu (FOTO)

Komandant Prve brigade kopnene vojske, brigadni general Željko Petrović istakao je u svom obraćanju da taj praznik čuva uspomenu na bunu protiv tiranije i da podseća na konačno oslobođenje i formiranje moderne Srbije

  • 6

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je obeležavanju Dana vojske Republike Srbije u okviru kojeg je održana svečanost sa defileom jedinica, kao i egzercir Vojne akademije i taktičko-tehnički zbor.

Gradonačelnik Novog Sada na obeležavanju Dana Banjaluke (FOTO)

- Ovo je dan u kojem se sećamo hrabre srpske vojske koja je 23. javascript:aprila 1815. godine, na Cveti, u Takovu podigla Drugi srpski ustanak protiv Otomanske imperije i kada slavimo najveći praznik čuvara našeg mira i slobode, dan Vojske Republike Srbije. Iz Novog Sada šaljemo jasnu poruku da je taj datum trajno obeležen ne samo u istorijskim čitankama, već i u našem svakodnevnom životu – kao podstrek i nadahnuće, kao poruka da ne smemo da budemo ni lenji, ni slabi, kada je u pitanju budućnost naše otadžbine.

Foto: novisad.rs

Takođe, ovo je i godina u kojoj ćemo obeležiti 100 godina od prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, ali i slobodarskog ulaska Srpske vojske u Novi Sad u Prvom svetskom ratu. Novosađani će se prisećati kako su u najtežim danima uz sebe uvek imali svoju vojsku, te časne uniforme, najveću pomoć i podršku i u ratu, kada se branila zemlja, i u miru, kada se gradilo i obnavljalo. Siguran sam da ćemo se, čvrstinom strojevog koraka naše vojske, i dalje kretati ka novim pobedama, za bolji život i bolji standard građana, za sigurniju, bezbedniju i moderniju Srbiju - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i u ime svih Novosađana čestitao praznik Vojsci Srbije.

Foto: novisad.rs

Komandant Prve brigade kopnene vojske, brigadni general Željko Petrović istakao je u svom obraćanju da taj praznik čuva uspomenu na bunu protiv tiranije i da podseća na konačno oslobođenje i formiranje moderne Srbije. On je naglasio da je ponosan što Vojska Srbije uživa veliko poverenje građana i da će ona nastaviti da ga opravdava, kroz uspešno izvršavanje svih zadataka koji se pred nju postave.

Foto: novisad.rs

Nakon svečanog defilea jedinica, usledilo je čitanje čestitki koje su uputili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, a potom su dodeljena i priznanja najistaknutijim pripadnicima Vojske, u vidu nagrada i zahvalnica. Gradonačelnik se sa pripadnicima Vojske i građanima uputio na Kej kod Varadinskog mosta odakle su posmatrali defile brodova Rečne flotile Dunavom, a u dvorištu Doma Vojske na Beogradskom keju, obezbeđen je besplatan vojnički pasulj za sve građane.

Foto: novisad.rs

Građani u toku dana mogu na Trgu slobode da vide izloženo naoružanje kojim raspolažu jedinice Prve brigade Kopnene vojske, 240. samohodnog raketnog diviziona za protivvazduhoplovnu odbranu i jedinice Vojne policije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bb

    23. april 2018 | 16:02

    Gospodine gradonacelnice, vojnicki pozdrav podizanje ruke ne ide bez kape. Samo se stoji mirno. Pravila, su pravila. Al dobro mozda niste sluzili vojsku pa ne znate.

  • Iki

    23. april 2018 | 15:45

    Ja sam lepo rekao da nama vojiska sluzi samo za paradu i slikanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA