Mercata postala novi ekskluzivni distributer za brend NESTEA®

Potrošačima će njihov omiljeni ledeni čaj biti dostupan na policama od 9. maja

  • 0

Jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje, Mercata, postala je novi ekskluzivni distributer za brend NESTEA® na teritoriji Srbije, čime kompanija nastavlja sa implementacijom nove strategije jačanja svog FMCG portfolija.

Potrošačima će njihov omiljeni ledeni čaj biti dostupan na policama od 9. maja.

Višedecenijsko iskustvo u distribuciji i mrežna pokrivenost tržišta čini Mercatu pravim distributerom za razvoj brenda NESTEA® na domaćem tržištu. NESTEA® je brend koji je sinonim za kategoriju ledenih čajeva, u fokus stavlja manje sastojaka, a pripremljen je sa ukusnim ekstraktom listova čaja iz Nilgirija u Indiji, kombinujući zadovoljstvo i autentičnost.

- Veoma smo ponosni da u našem portfoliju imamo brend NESTEA®, što predstavlja veliki korak u daljoj implementaciji naše FMCG strategije, kao i činjenicom da je upravo Mercata prepoznata da realizuje i osigura pun potencijal ovog brenda na srpskom tržištu. NESTEA® je ostvario više od 70 odsto tržišnog učešća u kategoriji ledenih čajeva tokom prošle godine, tako da ćemo biti fokusirani i posvećeni daljem razvoju vodeće pozicije ovog brenda, koji će nam već u 2018. godini ostvariti godišnji promet od 5 miliona eura - izjavio je Peter Jagodič, CEO Mercate.

Tržište ledenog čaja u Srbiji trenutno vredi preko 14 miliona evra. Razvoj ove kategorije proizvoda pre svega određuju trendovi u zdravoj hidrataciji i navikama života, što u fokus stavlja proizvode na bazi prirodnih sastojaka. Predstavnici kompanije Mercate očekuju da će brend NESTEA® ekspanzivno rasti i stvoriti dodatnu vrednost na srpskom tržištu.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA