Šef Biroa direktora srpske policije dobio francuski zlatni Orden časti

Orden mu je u ambasadi Francuske u Beogradu uručio ambasador Frederik Mondoloni

  • 7

Šef Biroa direktora policije MUP Srbije Nemanja Bojičić dobio je zlatni Orden časti francuske policije, koji izuzetno može biti dat i strancima za doprinos francuskoj policiji.

Zajednički udar policija iz regiona na organizovani kriminal: Srbija se udružuje sa Crnom Gorom i Slovenijom u borbi

Orden mu je u ambasadi Francuske u Beogradu uručio ambasador Frederik Mondoloni.

Mondoloni je rekao da se to priznanje, ustanovljeno 1903. godine, u izuzetnim slučajevima dodeljuje policijskim službenicima iz stranih zemalja koji su učinili značajno delo za francusku policiju.

On je ocenio da je u obavljanju dužnosti Bojičić pokazao visok stepen privrženosti i profesionalnosti i da je u saradnji sa francuskim atašeom za unutrašnju bezbednost znatno doprineo dobroj saradnji policija dveju zemalja.

- Naše dve zemlje imaju pravne instrumentne koji nam omogućavaju da se zajednički borimo protiv terorističkih i kriminalnih pretnji - rekao je Mondoloni.

Frederik Mondoloni Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dobitnik priznanja Nemanja Bojičić istakao je da ga ono čini veoma ponosnim.

- Ovo priznanje za mene predstavlja dodatno ohrabrenje i motiv da afirmišem i ojačam saradnju policije dve zemlje u borbi protiv savremenih bezbednosnih izazova, rizika i pretnji - istakao je Bojičić.

Bojičić je šef Biroa od juna 2016, a kao pravnik i kriminolog obavljao je brojne dužnosti u MUP Srbije i drugim državnim institucijama. Autor je više stručnih radova.

Na ceremoniji u francuskoj ambasadi objavljeno je i da ataše za unutrašnju bezbednost ambasade Francuske Filip Feliks Unčanin napušta tu funkciju i Srbiju kako bi se posvetio novim dužnostima, dodaje se u saopštenju.

Tim povodom, državni sekretar Biljana Popović Ivković uručila mu je, u ime ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Zlatnu plaketu MUP-a Srbije koja se dodeljuje za poseban doprinos i zahvalila mu na dosadašnjoj saradnji.

Daljinac

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stojkovic

    26. april 2018 | 10:31

    Hajde,bicu negativac ali “koja cast“... Toliko nas mrze da mi ovo deluje kao kad malom decaku date bombonu za uslugu...

  • Jeretik

    26. april 2018 | 18:07

    Ovaj orden je zadnjih par decenija skroz devalviran , bas kao i ispolitizovani Nobel za mir . I nije se bas nasao u nekom elitnom drustvu drustvu .

  • Van

    26. april 2018 | 13:28

    Bože sačuvaj nas ovakvih prijatelja, a od neprijatelja moramo se čuvati sami.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA