≫ 

Neobična igra u školi dečaku umalo odnela šaku u Vranju: Udarao metkom u šraf na klupi, razneo sam sebi tri prsta

Dečaku jezbog ozbiljnosti povreda jedan prst morao biti amputiran

  • 6

Jedanaestogodišnji učenik Osnovne škole "Branko Radičević" iz Vranja teško je povređen jutros oko 8 sati kada mu je metak koji je poneo od kuće razneo prste na desnoj ruci, a najteže mu je stradao kažiprst.  

Saobraćajna policija počinje da kažnjava novi prestup: Udar po džepu papren, a ne postoji način da izbegnete plaćanje

Do povrede je došlo kada se dečak igrao metkom, koji je u jednom trenutku počeo da udara u metalni šraf na klupi kabineta za likovno i aktivirao ga. Dečak je zbrinut na odeljenju ortopedije, jedan prst mu je raznesen, a doktori se bore da ga ne amputiraju. Dečak je rekao kako je metak pronašao u očevom automobilu, koji je poneo sa sobom u školu.

Učionica u kojoj se desio incident, Foto: Telegraf

Upravnica Doma zdravlja u Vranju Jadranka Ajanović kaže da se ekipa za hitne intervencije odmah uputila u školu u kojoj je došlo do nesreće, a rana je već u nekoj meri bila sanirana od strane profesora.

Dečak je prevezen u bolnicu, gde mu je na odeljenju hirurgije rana obrađena, dok je na odeljenju ortopedije, gde se i sada nalazi, morala da bude izvršena amputacija kažiprsta. Takođe, u eksploziji su mu povređena još dva prsta.

Škola Branko Radičević, Foto: Telegraf

U školi je policija uradila uviđaj, ali nije želela da iznosi više detalja. Na lice mesta je stigla i inspekcija. Ninoslav Jordanov, predsednik odbora za bezbednost dece u OŠ “Branko Radičević”, kaže da metak nije bojev, kao i da se radi o nekoj vrsti kapsule ili  anevarskog metka, poznatijeg kao ćorak.

Policija vrši uviđaj, Foto: Telegraf

Boban Antanasijević, načelnik Službe za inspekcijske poslove grada Vranja, kaže da je u toku inspekcijski nadzor u ovoj ustanovi.

- Ono što je sigurno je da metak nije bojev, ali da ima neku vrstu barutnog punjenja. Kada nadzor bude završen izaćićemo u javnost sa preciznijim

informacijama - kaže Antanasijević.

Dragan Antić, direktor OŠ “Branko Radičević”, nije želeo da daje izjave u vezi ovog događaja.

Daljinac

(S. Tasić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    26. april 2018 | 10:24

    Браво за тату! Јел има сад неких душебрижника да напишу да је ово несрећа а не бахатост?

  • Satanista 1

    26. april 2018 | 13:43

    Vole deca sve da istraže kroz igru, to ponekad postaje opasno kad roditelji zataje,verovatno neće više voleti municiju ni da vidi,ko zna.

  • Milorad

    26. april 2018 | 12:41

    Nije mi jasno kako je to moglo da se desi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA